Pohovana piletina sa kornifleksom i majonez sosom

By Ana Nikolic  

November 1, 2017

Jako ukusna piletina u majonez sosu. Hrskava piletina sa sosom je savršen ručak.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

Piletinu isecite na krupnije trake veličine kao riblji štapić (oko 8cm*3cm), prelite je sokom od pola limuna i soja sosom. Začinite suvim biljnim začinom, posolite, pobiberite i ostavite da odstoji 30min u frižideru. Kornifleks stavite u kesu za zamrzivač,oklagijom pređite preko kese i tako usitnite kornifleks. Usitnjen kornifleks pomešajte sa prezlama. Piletinu uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u kornifleks sa prezlama. Piletinu pržite u tiganj na srednjoj temperaturi dok meso ne dobije lepu zlatnu boju. Servirajte sa sosom od majoneza . Za sos umešajte 3 kašike pavlake sa 3 kašike Dijamant mladi luk majonez.

Meni je omiljen Dijamant ukus mladi luk ali može i Dijamant classic, chili ili slaninica.

Ingredients

500gr pileće grudi

2 kašike soja sosa

sok od pola limuna

100gr kornifleks (može i integralni)

2 kašike prezle

1 kašika suvi biljni začin

1 jaje

brašno, so, biber

ulje za prženje

Sos:

3 kašike Dijamant mladi luk majonez

3 kašike pavlake

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 1 Prosečno: 2]