Piletina sa mandarinama i mladim lukom

Autor Ana Nikolic  

27 oktobra, 2017

Osvežavajuć i jako ukusan obrok. Prelepa aroma mandarina i majoneza se savršeno slažu.

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: 2 porcije

Način pripreme

Pileće filete posolite, pobiberite i na vrelom ulju propžite tako da dobiju zlatnu boju. Zatim ih isecite ukoso na manje trake i ostavite da se prohladi. Zelenu salatu operite i ostavite da se ocedi, a onda isecite na manje trake. Mladi luk operite,isecite na tanke prstenove .

Mandarine oljuštite i odvojte na kriške, pa kriške oljuštite. Pomešajte mladi luk, zelenu salatu, kriške mandarine i odozgo poređajte piletinu isečenu na trake. Za sos pomešajte limunov sok sa majonezom, šećerom i začinite po ukusu. Prelite salatu sosom i naseckanim listom peršuna .

Sastojci

2 pileća fileta

2 mandarine

1glavica crnog luka

1 manja glavica zelene salate

2-3 struka mladog luka

4 kašike limunovog soka

4 kašike Dijamant majonez mladi luk

½ kašika šecera

biber , so

naseckan svež list peršuna

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]