Piletina sa mandarinama i mladim lukom
Autor Ana Nikolic Glavna jela
27 oktobra, 2017
Osvežavajuć i jako ukusan obrok. Prelepa aroma mandarina i majoneza se savršeno slažu.
- Vreme pripreme: 20 minuta
- Vreme kuvanja: 15 minuta
- Broj obroka: 2 porcije
Način pripreme
Pileće filete posolite, pobiberite i na vrelom ulju propžite tako da dobiju zlatnu boju. Zatim ih isecite ukoso na manje trake i ostavite da se prohladi. Zelenu salatu operite i ostavite da se ocedi, a onda isecite na manje trake. Mladi luk operite,isecite na tanke prstenove .
Mandarine oljuštite i odvojte na kriške, pa kriške oljuštite. Pomešajte mladi luk, zelenu salatu, kriške mandarine i odozgo poređajte piletinu isečenu na trake. Za sos pomešajte limunov sok sa majonezom, šećerom i začinite po ukusu. Prelite salatu sosom i naseckanim listom peršuna .
Sastojci
2 pileća fileta
2 mandarine
1glavica crnog luka
1 manja glavica zelene salate
2-3 struka mladog luka
4 kašike limunovog soka
4 kašike Dijamant majonez mladi luk
½ kašika šecera
biber , so
naseckan svež list peršuna