Piletina sa mandarinama i mladim lukom

By Ana Nikolic  

October 27, 2017

Osvežavajuć i jako ukusan obrok. Prelepa aroma mandarina i majoneza se savršeno slažu.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 2 porcije

Directions

Pileće filete posolite, pobiberite i na vrelom ulju propžite tako da dobiju zlatnu boju. Zatim ih isecite ukoso na manje trake i ostavite da se prohladi. Zelenu salatu operite i ostavite da se ocedi, a onda isecite na manje trake. Mladi luk operite,isecite na tanke prstenove .

Mandarine oljuštite i odvojte na kriške, pa kriške oljuštite. Pomešajte mladi luk, zelenu salatu, kriške mandarine i odozgo poređajte piletinu isečenu na trake. Za sos pomešajte limunov sok sa majonezom, šećerom i začinite po ukusu. Prelite salatu sosom i naseckanim listom peršuna .

Ingredients

2 pileća fileta

2 mandarine

1glavica crnog luka

1 manja glavica zelene salate

2-3 struka mladog luka

4 kašike limunovog soka

4 kašike Dijamant majonez mladi luk

½ kašika šecera

biber , so

naseckan svež list peršuna

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]