Pica sa domacim korama
Pica sa domacim korama

Pica sa domaćim korama

Autor Svetlana Savic Jeremic  

5 juna, 2018

Ukusna,brza i lagana pica za sve prilike

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 5

Način pripreme

Umestiti testo i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Zatim ga premesiti i ostaviti da odmara još 30 minuta.

Prethodno ga namazati uljem da se ne bi uhvatila korica i prekriti ga folijom.

Kad je gotovo testo podeliti ga na 5 dela. Svaku lopticu testa podeliti na još 3 pa ih tanko razviti oklagijom i premazati otopljenim margarinom.

Ređati jednu na drugu a poslednju premazati kečapom i posuti rendanim kačkavaljem.

Preklopiti i pržiti u zagrejanom ulju.

Od ove smese se dobijaju 5 pica koje su lisnate i vrlo ukusne.

Fil se može pripremiti i od sira,povrća,mesa ili spanaća

Sastojci

Za testo:

-500 gr brašna,

-1 kocka kvasca,

-1 kašičica soli,

- 1/2 kašičice šećera,

- 3 kašike ulja,

- 1 dl mlake vode.

Za fil:

- 100 gr kečapa,

- 100 gr kačkavalja.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]