Pica sa domaćim korama
Autor Svetlana Savic Jeremic Peciva
5 juna, 2018
Ukusna,brza i lagana pica za sve prilike
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 10 minuta
- Broj obroka: 5
Način pripreme
Umestiti testo i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Zatim ga premesiti i ostaviti da odmara još 30 minuta.
Prethodno ga namazati uljem da se ne bi uhvatila korica i prekriti ga folijom.
Kad je gotovo testo podeliti ga na 5 dela. Svaku lopticu testa podeliti na još 3 pa ih tanko razviti oklagijom i premazati otopljenim margarinom.
Ređati jednu na drugu a poslednju premazati kečapom i posuti rendanim kačkavaljem.
Preklopiti i pržiti u zagrejanom ulju.
Od ove smese se dobijaju 5 pica koje su lisnate i vrlo ukusne.
Fil se može pripremiti i od sira,povrća,mesa ili spanaća
Sastojci
Za testo:
-500 gr brašna,
-1 kocka kvasca,
-1 kašičica soli,
- 1/2 kašičice šećera,
- 3 kašike ulja,
- 1 dl mlake vode.
Za fil:
- 100 gr kečapa,
- 100 gr kačkavalja.