Palačinke Šampinjonke
Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Predjela
29 maja, 2018
Slane palačinke za sve one koji vole spoj pečurki i kečapa.
- Vreme pripreme: 50 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno, mleko i vodu, posoliti, dodati malo ulja i lepo umutiti. Od dobijene smese peći palačinke na uobičajen način.
Na malo ulja ispržiti šampinjone. Posoliti ih po ukusu, sačekati da višak tečnosti uvri, pa ih skloniti sa vatre.
U manji podmazani pleh staviti prvu palačinku. Premazati je kiselom pavlakom, pa preko nje pasporediti malo prženih šampinjona i šunku iseckanu na kockice.
Preklopiti drugom palačinkom. Postupak ponavljati dok se palačinke i nadev ne potroše.
Preklopiti poslednjom palačinkom, pa preko nje premazati malo kečapa.
Staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20- 25 minuta, tek da se palačinke lepo zapeku i upiju nadev.
Sastojci
Za palačinke:
- 2 jaja
- 3 dl vode
- 2 dl mleka
- 400 g brašna
- soli- po ukusu
- ulja- po potrebi.
Za nadev:
- 400 g šampinjona
- malo ulja
- soli- po ukusu
- 150 ml kisele pavlake
- 150 g šunke.
Još:
- Dijamant kačapa- po potrebi.