Palacinke sampinjonke
Palacinke sampinjonke

Palačinke Šampinjonke

By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

May 29, 2018

Slane palačinke za sve one koji vole spoj pečurki i kečapa.

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno, mleko i vodu, posoliti, dodati malo ulja i lepo umutiti. Od dobijene smese peći palačinke na uobičajen način.

Na malo ulja ispržiti šampinjone. Posoliti ih po ukusu, sačekati da višak tečnosti uvri, pa ih skloniti sa vatre.

U manji podmazani pleh staviti prvu palačinku. Premazati je kiselom pavlakom, pa preko nje pasporediti malo prženih šampinjona i šunku iseckanu na kockice.

Preklopiti drugom palačinkom. Postupak ponavljati dok se palačinke i nadev ne potroše.

Preklopiti poslednjom palačinkom, pa preko nje premazati malo kečapa.

Staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20- 25 minuta, tek da se palačinke lepo zapeku i upiju nadev.

Ingredients

Za palačinke:

- 2 jaja

- 3 dl vode

- 2 dl mleka

- 400 g brašna

- soli- po ukusu

- ulja- po potrebi.

Za nadev:

- 400 g šampinjona

- malo ulja

- soli- po ukusu

- 150 ml kisele pavlake

- 150 g šunke.

Još:

- Dijamant kačapa- po potrebi.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]