Mimoza salata
Autor Dijamant.Kuhinja Salate
14 marta, 2017
Svima dobro poznata mimoza salata, uvek dobrodošli gost svake trpeze!
- Vreme pripreme: 45 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: Predjelo za celu porodicu!
Način pripreme
Krompir, šargarepu i jaja obariti, ohladiti i oljuštiti. U staklenoj činiji na dnu izrendati na krupnije rende prvo krompir, posoliti i naneti tanak sloj majoneza, a preko sloj milerama u drugom sloju narendati šargarepu, ponovo naneti sloj majoneza i milerama, zatim narendati šunku, opet naneti sloj majoneza i milerama. U sledećem sloju narendati jaja ili samo belanac (žumanac se može iskoristiti za dekoraciju), ponavlja se postupak sa majonezom i mileramom. U zadnjem sloju dodati kačkavalj rendan na sitnije rende. Od žumanca se može uraditi dekoracija ili ih jednostavno narendati u sredini činije, može se dodati neki cvetić od barene šargarepe, malo peršuna, maslina... Dekoracija uvek može biti po volji i želji svake domaćice. Pre služenja salatu ohladiti i neće izostati uživanje u divnom ukusu ove kremaste salate koju majonez dodatno čini penastom i laganom, može se naći na svakoj trpezi kao dodatak jelu, predjelo ili samostalno posluženje za hladni bife.
Sastojci
200g praške šunke
200g kačkavalja
100g šargarepe
200ml Dijamant Classic majoneza
300g milerama
150g (2 - 3 crvena krompira srednje veličine),
2 jaja
masline za dekoraciju
peršun