Svima dobro poznata mimoza salata, uvek dobrodošli gost svake trpeze!
Vreme pripreme: 45 minuta
Vreme kuvanja: 30 minuta
Broj obroka: Predjelo za celu porodicu!
Način pripreme
Krompir, šargarepu i jaja obariti, ohladiti i oljuštiti. U staklenoj činiji na dnu izrendati na krupnije rende prvo krompir, posoliti i naneti tanak sloj majoneza, a preko sloj milerama u drugom sloju narendati šargarepu, ponovo naneti sloj majoneza i milerama, zatim narendati šunku, opet naneti sloj majoneza i milerama. U sledećem sloju narendati jaja ili samo belanac (žumanac se može iskoristiti za dekoraciju), ponavlja se postupak sa majonezom i mileramom. U zadnjem sloju dodati kačkavalj rendan na sitnije rende. Od žumanca se može uraditi dekoracija ili ih jednostavno narendati u sredini činije, može se dodati neki cvetić od barene šargarepe, malo peršuna, maslina... Dekoracija uvek može biti po volji i želji svake domaćice. Pre služenja salatu ohladiti i neće izostati uživanje u divnom ukusu ove kremaste salate koju majonez dodatno čini penastom i laganom, može se naći na svakoj trpezi kao dodatak jelu, predjelo ili samostalno posluženje za hladni bife.