Mašnice sa slaninom
Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Peciva
29 maja, 2018
Divno dekorativno pecivo kada želite da ugodite sebi i svojim voljenima.
- Vreme pripreme: 50 minuta
- Vreme kuvanja: 30 minuta
- Broj obroka: 6 porcija
Način pripreme
Brašno prosejati, pa mu dodati jaje, ulje, so i nadošli kvasac( prethodno razmućen u malo mlake vode sa po kašičicom šećera i brašna).
Umesiti glatko testo i ostaviti ga na toplom mestu da nadolazi oko 40 minuta.
Nadošlo testo premesiti i oklagijom razvući u veću pravougaonu koru. Izrezati je na veće kvadrate.
Unutar svakog kvadrata obeležiti po jedan manji, pa gornji levi i donji desni ugao unutrašnjeg kvadrata prerezati nožem do kraja, a preostala dva ugla ostaviti cela. Sredinu unutrašnjeg kvadrata premazati sa malo kečapa i bogato posuti seckanom slaninom.
Zatim gornji levi ugao saviti ka sredini. To isto uraditi i sa donjim desnim uglom. Malo pritisnuti prstima da se krajevi testa slepe. Neisečene krajeve ostaviti tako.
Isto ponoviti sa svim pecivima, pa ih složiti u pleh obložen pek- papirom i ostaviti da malo nadođu.
Premazati ih zatim umućenim žumancetom i posuti semenkama lana.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Sastojci
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- 30 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- 3 dl mlakog mleka
- 1 šoljica ulja
- 100 ml Dijamant kečapa
- 200 g slanine
- 1 žumanac
- laneno seme- po želji.