Losos salata
Autor Dijana Ademovic Salate
10 septembra, 2018
Neponovljiv ukus...
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Pirinač očistiti i oprati. Skuvati ga u posoljenoj vodi, da ostane "al dente". Obariti grašak i šargarepu iseckanu na kockice u slanoj vodi. Losos iscepkati na trakice i uviti u rolnice, plavi sir i fetu naseći na kockice. Sve namirnice pomešati u činiji za salatu, posoliti, pobiberiti i zaliti mešavinom ulja i limunovog soka. Nežno izmešati, da se losos ne bi raspao. Na tanjir složiti nekoliko listova zelene salate, preko staviti salatu od lososa i ukrasiti francuskim peršunom.
Sastojci
100 g lososa u ulju
1 šolja pirinča
80 g graška
80 g šargarepe
1 manja crvena paprika
nekoliko listova zelene salate
nekoliko listova kovrdžavog peršuna
100 g plavog sira
100 g feta sira
po ukusu soli i bibera
po ukusu Mediteran ulja i limunovog soka