

Losos salata
September 10, 2018
Neponovljiv ukus...
- Prep: 10 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 4
Directions
Pirinač očistiti i oprati. Skuvati ga u posoljenoj vodi, da ostane "al dente". Obariti grašak i šargarepu iseckanu na kockice u slanoj vodi. Losos iscepkati na trakice i uviti u rolnice, plavi sir i fetu naseći na kockice. Sve namirnice pomešati u činiji za salatu, posoliti, pobiberiti i zaliti mešavinom ulja i limunovog soka. Nežno izmešati, da se losos ne bi raspao. Na tanjir složiti nekoliko listova zelene salate, preko staviti salatu od lososa i ukrasiti francuskim peršunom.
Ingredients
100 g lososa u ulju
1 šolja pirinča
80 g graška
80 g šargarepe
1 manja crvena paprika
nekoliko listova zelene salate
nekoliko listova kovrdžavog peršuna
100 g plavog sira
100 g feta sira
po ukusu soli i bibera
po ukusu Mediteran ulja i limunovog soka