Losos salata - Dijamant DOO

Losos salata

By Dijana Ademovic  

September 10, 2018

Neponovljiv ukus...

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4

Directions

Pirinač očistiti i oprati. Skuvati ga u posoljenoj vodi, da ostane "al dente". Obariti grašak i šargarepu iseckanu na kockice u slanoj vodi. Losos iscepkati na trakice i uviti u rolnice, plavi sir i fetu naseći na kockice. Sve namirnice pomešati u činiji za salatu, posoliti, pobiberiti i zaliti mešavinom ulja i limunovog soka. Nežno izmešati, da se losos ne bi raspao. Na tanjir složiti nekoliko listova zelene salate, preko staviti salatu od lososa i ukrasiti francuskim peršunom.

Ingredients

100 g lososa u ulju

1 šolja pirinča

80 g graška

80 g šargarepe

1 manja crvena paprika

nekoliko listova zelene salate

nekoliko listova kovrdžavog peršuna

100 g plavog sira

100 g feta sira

po ukusu soli i bibera

po ukusu Mediteran ulja i limunovog soka

00:00