Kukuruzna salata sa šampinjonima
Autor Ana Nikolic Salate
27 oktobra, 2017
Savršena salata za posne slave. Jako ukusna i brzo se sprema.
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Zamrznuti kukuruz odmrzniti i staviti na kratko da se kuva.Kad je gotov ocediti i sačekati da se ohladi. U ohlađeni kukuruz dodati oceđene marinirane šampinjone (mogu celi ili ceskani), pečeni susam i sve promešati. U drugoj posudi sjediniti Classic Dijamantmajonez, senf i začine po izboru. Sa tom smesom preliti kukuruz sa šampinjonima i sve promešati. Salatu servirati u manju činiju i staviti na hladnom mestu do služenja. Salata može da bude i posna ukoliko se koristi posni Light Dijamant majonez.
Korišćenjem Light Dijamant majoneza salata je posan obrok.
Sastojci
300gr kukuruza šećeraca
300gr marinirani šampinjoni
150gr Classic Dijamant majoneza
1 kašika senfa
2 kašike pečeni susam
so, melveni biber po ukusu