Krofne sa limunom
Krofne sa limunom

Krofne sa limunom kao iz poslastičarnice

Autor Danijela  

15 avgusta, 2018

Prave kupovne krofne

  • Vreme pripreme: 1 sat 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 15 minuta
  • Broj obroka: za 6 osoba

Način pripreme

Zagrejati mleko da bude toplo.Odvojiti 100 ml mleka,staviti 2 kašike šećera i kvasac i ostaviti da naraste.

Sipati brašno u posudu za mešenje dodati šećer,puding,žumanca,

narendanu koricu limuna,vanilin šećer i nadošao kvasac.Sve izmešati kašikom i dodati ostatak toplog mleka.Testo mesiti rukom ,prebaciti na radnoj površini i nastaviti s mešenjem dok se masa sjedini i ne bude lepljiva.Testo prebaciti u posudu,prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 30 minuta.

Zagrejati rernu na 50 C.

Nadošlo testo razvući oklagijom debljine oko 2 cm.Modlom vaditi krofne i redjati u pleh na pek papiru.

Krofne staviti u rernu na 3 minuta s jedne strane zatim ih okrenuti i zagrejati 3 minuta s druge starne.

U posudi za prženje sipati ulje i zagrejati.U vrelom ulju pržiti krofne.

Krofne se mogu puniti filom ili kremom po izboru.Mogu se premazati pekmezom,eurokremom ili posuti šećerom u prahu.

Puding ne kuvati,uzeti 1 kašiku praha iz kesice i dodati u brašno.
Od navedene mere izadju 20 većih krofni.

Sastojci

500 g brašna za testo

200 g brašna za mešenje testa i razvijanje

6 kašike šećera

2 kašike šećera za kvasac

1 kašika pudinga po izboru( ja sam stavila vanilu)

300 ml mleka

pola kocke kvasca ili 1 kesica suvog kvasca

2 žumanca

narendan korica od pola limuna

1 kesica vanilin šećera

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]