

Krofne sa limunom kao iz poslastičarnice
August 15, 2018
Prave kupovne krofne
- Prep: 1 hr 10 mins
- Cook: 15 mins
- Yields: za 6 osoba
Directions
Zagrejati mleko da bude toplo.Odvojiti 100 ml mleka,staviti 2 kašike šećera i kvasac i ostaviti da naraste.
Sipati brašno u posudu za mešenje dodati šećer,puding,žumanca,
narendanu koricu limuna,vanilin šećer i nadošao kvasac.Sve izmešati kašikom i dodati ostatak toplog mleka.Testo mesiti rukom ,prebaciti na radnoj površini i nastaviti s mešenjem dok se masa sjedini i ne bude lepljiva.Testo prebaciti u posudu,prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 30 minuta.
Zagrejati rernu na 50 C.
Nadošlo testo razvući oklagijom debljine oko 2 cm.Modlom vaditi krofne i redjati u pleh na pek papiru.
Krofne staviti u rernu na 3 minuta s jedne strane zatim ih okrenuti i zagrejati 3 minuta s druge starne.
U posudi za prženje sipati ulje i zagrejati.U vrelom ulju pržiti krofne.
Krofne se mogu puniti filom ili kremom po izboru.Mogu se premazati pekmezom,eurokremom ili posuti šećerom u prahu.
Puding ne kuvati,uzeti 1 kašiku praha iz kesice i dodati u brašno.
Od navedene mere izadju 20 većih krofni.
Ingredients
500 g brašna za testo
200 g brašna za mešenje testa i razvijanje
6 kašike šećera
2 kašike šećera za kvasac
1 kašika pudinga po izboru( ja sam stavila vanilu)
300 ml mleka
pola kocke kvasca ili 1 kesica suvog kvasca
2 žumanca
narendan korica od pola limuna
1 kesica vanilin šećera