EmailTweet 0 Prikaz preko čitavog ekrana Karolina dama sa juga Autor Marina Ignjatovic Torte 19 juna, 2018 Kuglof u vocnom ruhu. Vreme pripreme: 35 minuta Vreme kuvanja: 45 minuta Broj obroka: 8 Način pripreme Penasto umutiti jaja i šećer. Postepeno dodavati vanilin šećer , prašak za pecivo , ulje , mleko i brašno. Sve dobro sjediniti . Kalup za kuglof premazati uljem i sipati u njega smesu. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kuglof. Pečeni kuglof izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa ga tek onda izvaditi iz modle. Iseći na tri dela. Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti na šporet da se kuva. Kada počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati fil. Skloniti sa šporeta,ohladiti pa sastaviti sa predhodno umućenim margarinom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati maline a u drugi borovnice. Na prni deo testa naneti fil od malina ,preklopiti drugim delom testa,preko naneti fil od malina i opet preklopiti trećim delom testa. Šlag umutiti na uobičajen način pa premazati ceo kuglof i ukrasiti voćem. Sastojci 5 jaja 4 male šoljice za kafu šećera 5 malih šoljica brašna 3 malih šoljica ulja 2 male šoljice mleka 1 kesica vanilin šećera 1 kesica praška za pecivo Fil: 1 kesica pudinga od vanile 3 dl mleka 4 kašike šećera 100 g margarina 200 g malina 200 g borovnica Dekoracija 100 g šlaga ribizle maline borovnice zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 0 Prosečno: 0]