Karolina dama s juga
Karolina dama s juga

Karolina dama sa juga

By Marina Ignjatovic  

June 19, 2018

Kuglof u vocnom ruhu.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 8

Directions

Penasto umutiti jaja i šećer.

Postepeno dodavati vanilin šećer , prašak za pecivo , ulje , mleko i brašno.

Sve dobro sjediniti .

Kalup za kuglof premazati uljem i sipati u njega smesu.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kuglof.

Pečeni kuglof izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa ga tek onda izvaditi iz modle.

Iseći na tri dela.

Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti na šporet da se kuva.

Kada počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati fil.

Skloniti sa šporeta,ohladiti pa sastaviti sa predhodno umućenim margarinom.

Fil podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati maline a u drugi borovnice.

Na prni deo testa naneti fil od malina ,preklopiti drugim delom testa,preko naneti fil od malina i opet preklopiti trećim delom testa.

Šlag umutiti na uobičajen način pa premazati ceo kuglof i ukrasiti voćem.

Ingredients

5 jaja

4 male šoljice za kafu šećera

5 malih šoljica brašna

3 malih šoljica ulja

2 male šoljice mleka

1 kesica vanilin šećera

1 kesica praška za pecivo

Fil:

1 kesica pudinga od vanile

3 dl mleka

4 kašike šećera

100 g margarina

200 g malina

200 g borovnica

Dekoracija

100 g šlaga

ribizle

maline

borovnice

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]