Autor Suzana Mitic Torte
3 decembra, 2018
Jako fina,ukusna i sočna posna torta !
Sve sastojke za koru sjedinite.Promešajte varjačom a može i mikserom i od ove smese ispeći 2 kore ili isipati smesu na veliki pleh(od električnog šporeta) i nakom pečenja koru podeliti na polovinu.Potrebno je napraviti 2x2 kore.Pecite na 200 C oko 10 minuta.Dobro rashladite.
Otopite šećer na laganoj vatri da se dobro karamelizuje,dodati kockicu margarina i preliti onako vruće preko svake kore.
Otopiti čokoladu sa margarinom na laganoj vatri i preliti preko grilijaža.Pustiti da se čokolada stegne.
Otopiti alvu sa šećerom,kakaom i vodom.Zagrevati na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine a zatim dobro ohladiti.Margarin umutite penasto pa sjedinite sa hladnim filom.Šlag umutite sa gaziranom vodom.
Filovanje :
kora,grilijaž,čokoladna korica,krema,šlag,kora...
Dekorisati po želji.
Prijatno !
Potrebno je spremiti nekoliko dana pre da bi se sastojci sjedinili a grilijaž omekšao !
Potrebno je napraviti dva puta po 2 kore :
1 čaša gazirani sok od narandže 2 dl
3 čaše šećer
2 čaše brašna
2 kašike džema od kajsija
1 kašičica ravna sode bikarbone
3 kašika Dijamant ulja Mediteran
10 kašika mlevenih oraha
Potrebno za grilijaž :
400 gr šećer
kockica Dijamant margarina posni
Za čokoladnu koricu :
300 gr čokolade
kockica Dijamant margarina posni
Za kremu je potrebno :
700 gr alve
5 kašika šećer
7 kašika kakao
120 ml voda
300 gr Dijamant margarin posni
500 gr posni šlag
400 ml gazirane vode