Grilijaž posna torta - Dijamant DOO

Grilijaž posna torta

Autor Suzana Mitic  

3 decembra, 2018

Jako fina,ukusna i sočna posna torta !

  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 5 minuta
  • Broj obroka: 45

Način pripreme

Sve sastojke za koru sjedinite.Promešajte varjačom a može i mikserom i od ove smese ispeći 2 kore ili isipati smesu na veliki pleh(od električnog šporeta) i nakom pečenja koru podeliti na polovinu.Potrebno je napraviti 2x2 kore.Pecite na 200 C oko 10 minuta.Dobro rashladite.

Otopite šećer na laganoj vatri da se dobro karamelizuje,dodati kockicu margarina i preliti onako vruće preko svake kore.

Otopiti čokoladu sa margarinom na laganoj vatri i preliti preko grilijaža.Pustiti da se čokolada stegne.

Otopiti alvu sa šećerom,kakaom i vodom.Zagrevati na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine a zatim dobro ohladiti.Margarin umutite penasto pa sjedinite sa hladnim filom.Šlag umutite sa gaziranom vodom.

Filovanje :

kora,grilijaž,čokoladna korica,krema,šlag,kora...

Dekorisati po želji.

Prijatno !

Potrebno je spremiti nekoliko dana pre da bi se sastojci sjedinili a grilijaž omekšao !

Sastojci

Potrebno je napraviti dva puta po 2 kore :

1 čaša gazirani sok od narandže 2 dl

3 čaše šećer

2 čaše brašna

2 kašike džema od kajsija

1 kašičica ravna sode bikarbone

3 kašika Dijamant ulja Mediteran

10 kašika mlevenih oraha

Potrebno za grilijaž :

400 gr šećer

kockica Dijamant margarina posni

Za čokoladnu koricu :

300 gr čokolade

kockica Dijamant margarina posni

Za kremu je potrebno :

700 gr alve

5 kašika šećer

7 kašika kakao

120 ml voda

300 gr Dijamant margarin posni

500 gr posni šlag

400 ml gazirane vode

00:00