Faširi od kunića sa sosom od mirođije

Autor Marina Ignjatovic  

28 februara, 2018

Socno ,ukusno i preporuka za probati.

  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Vreme kuvanja: 1 sat 25 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Meso i krompir skuvati.

Kuvano meso iseckati na sitne kockice a krompir grubo propasirati ( kao za restovani krompir ).

Sitno iseckati i izdinstati crni luk pa ga dodati u meso i krompir.

Umešati jaja, prezlu, vegetu, biber i alevu papriku.

Praviti fašire, uvaljati u kukuruzno brašno i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.

Za sos na malo ulja propržiti brašno, sipati vodu, mleko, sitno seckanu mirođiju, kiselu pavlaku i malo soli.

Mešati dok se ne zgusne.

Kada se sos ohladi dodati majonez.

Sastojci

500 g mesa od kunića,

200 g krompira,

2 jaja,

200 g crnog luka,

vegeta,

biber,

aleva paprika(3 g)

100 g prezla,

1 dl ulja,

50 g kukuruznog brašna,

Preliv

50 g brašna,

2 dl vode,

1 dl mleka,

200 g kisele pavlake,

100 g majoneza

veza mirođije.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]