Autor Marina Ignjatovic Glavna jela
28 februara, 2018
Socno ,ukusno i preporuka za probati.
Meso i krompir skuvati.
Kuvano meso iseckati na sitne kockice a krompir grubo propasirati ( kao za restovani krompir ).
Sitno iseckati i izdinstati crni luk pa ga dodati u meso i krompir.
Umešati jaja, prezlu, vegetu, biber i alevu papriku.
Praviti fašire, uvaljati u kukuruzno brašno i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
Za sos na malo ulja propržiti brašno, sipati vodu, mleko, sitno seckanu mirođiju, kiselu pavlaku i malo soli.
Mešati dok se ne zgusne.
Kada se sos ohladi dodati majonez.
500 g mesa od kunića,
200 g krompira,
2 jaja,
200 g crnog luka,
vegeta,
biber,
aleva paprika(3 g)
100 g prezla,
1 dl ulja,
50 g kukuruznog brašna,
Preliv
50 g brašna,
2 dl vode,
1 dl mleka,
200 g kisele pavlake,
100 g majoneza
veza mirođije.