Ekskluziv torta sa orasima
Autor Ana Nikolic Torte
10 aprila, 2018
Jako ukusna torta sa orasima.
- Vreme pripreme: 1 sat
- Vreme kuvanja: 40 minuta
- Broj obroka: 40
Način pripreme
Za crnu koru šećer ušinovati kao za slatko, skinuti sa šporeta i dodati mlevene orahe. Dodavati jedno po jedno žumance muteći. Posebno umutiti belanca i to dodati. Koru peći u veći četvrtast pleh obložen papirom.
Za belu koru dobro umutiti belanca sa 500gr šećera i dodati 1 kašiku sirćeta. Koru peći u pleh obložen papirom na 150C oko 40 minuta.
Za žuti fil umutiti žumanca sa 10 kašika šećera i dodati brašno. To skuvati u mleko. Kada se prohladi dodati 250gr margarina umućenog sa šećerom u prahu i mlevene orahe.
Za crni fil umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati otopljenu čokoladu za kuvanje, mlevene orahe, sok od pomorandže i jedno penasto umućeno belance.
Tortu filovati:crna kora, žuti fil, bela kora, crni fil. Za dekoraciju umutit šlag krem od vanile sa mlekom i prekriti tortu sa njim. Tortu po želji ukrasiti rendanom čokoladom.
Tortu ne morate dekorisati šlag kremom, već možete je preliti čokoladnom glazurom.
Sastojci
Crna kora:
300gr šećera
2 dl vode
300gr mlavenih oraha
10 jaja
Bela kora:
10 belanaca
500gr šećera
1 kašika sirćeta
Žuti fil:
10 žumanca
10 kašika šećera
7 kašika brašna
6 dl mleka
250gr Dijamant Expert margarina
250gr šećera u prahu
250gr mlevenih oraha
Crni fil:
150gr Dijamant Expert margarina
250gr šećera u prahu
150gr čokolade za kuvanje
150gr mlevenih oraha
2 dl soka od pomorandže
1 belanac
Za dekoraciju:
200gr šlag krem od vanile
2 dl hladno mleko ili hladne kisele vode
100gr čokolade za kuvanje