Ekskluziv torta sa orasima

By Ana Nikolic  

April 10, 2018

Jako ukusna torta sa orasima.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 40

Directions

Za crnu koru šećer ušinovati kao za slatko, skinuti sa šporeta i dodati mlevene orahe. Dodavati jedno po jedno žumance muteći. Posebno umutiti belanca i to dodati. Koru peći u veći četvrtast pleh obložen papirom.

Za belu koru dobro umutiti belanca sa 500gr šećera i dodati 1 kašiku sirćeta. Koru peći u pleh obložen papirom na 150C oko 40 minuta.

Za žuti fil umutiti žumanca sa 10 kašika šećera i dodati brašno. To skuvati u mleko. Kada se prohladi dodati 250gr margarina umućenog sa šećerom u prahu i mlevene orahe.

Za crni fil umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati otopljenu čokoladu za kuvanje, mlevene orahe, sok od pomorandže i jedno penasto umućeno belance.

Tortu filovati:crna kora, žuti fil, bela kora, crni fil. Za dekoraciju umutit šlag krem od vanile sa mlekom i prekriti tortu sa njim. Tortu po želji ukrasiti rendanom čokoladom.

Tortu ne morate dekorisati šlag kremom, već možete je preliti čokoladnom glazurom.

Ingredients

Crna kora:

300gr šećera

2 dl vode

300gr mlavenih oraha

10 jaja

Bela kora:

10 belanaca

500gr šećera

1 kašika sirćeta

Žuti fil:

10 žumanca

10 kašika šećera

7 kašika brašna

6 dl mleka

250gr Dijamant Expert margarina

250gr šećera u prahu

250gr mlevenih oraha

Crni fil:

150gr Dijamant Expert margarina

250gr šećera u prahu

150gr čokolade za kuvanje

150gr mlevenih oraha

2 dl soka od pomorandže

1 belanac

Za dekoraciju:

200gr šlag krem od vanile

2 dl hladno mleko ili hladne kisele vode

100gr čokolade za kuvanje

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 3 Prosečno: 1.3]