Đuveč sa ajvarom

Autor Dijamant.Kuhinja  

5 septembra, 2017

Uz Dijamant-ov domaći ajvar, svaki zalogaj ovog jela je vredan, jednostavnost i brzina pripreme ostaviće vam prostor za pripremu dezerta ili da uradite neki drugi poslić po kuhinji, a svi će biti zadovoljni.

  • Vreme pripreme: 15 minuta
  • Vreme kuvanja: 20 minuta
  • Broj obroka: 4 porcije

Način pripreme

Očišćenu i opranu papriku narežite na manje kockice, luk i beli luk iseći sitno, pa prodinstajte na zagrejanom ulju dok luk ne omekša.

Dodajte rižu, ulijte 400 ml vode, pa posolite. Umešajte i ajvar i smrznuti grašak.

Poklopite i kuvajte 15-20 minuta, zavisi koju rižu koristite. Začinite dodatno prema ukusu.

Servirati sa rendanim kačkavaljem i sitno seckanim peršunom.

Ovo jelo može biti i ukusan prilog u koliko ste obožavatelj mesa. Možete sitno seckano meso dodati sa pirinčem, ali može i kasnije u koliko dodajete gotovo.

Sastojci

Djuveč

100g graška

1 sveža žuta paprika

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1-2 kašike suncokretovog ulja

200g pirinča dugog zrna

150g Dijamant ajvara (ljuti po ukusu)

So, biber

½ kašičice majčine dušice

Za serviranje

Rendani kačkavalj

Sitno seckani peršun

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 5]