Đuveč sa ajvarom
Autor Dijamant.Kuhinja Glavna jela
5 septembra, 2017
Uz Dijamant-ov domaći ajvar, svaki zalogaj ovog jela je vredan, jednostavnost i brzina pripreme ostaviće vam prostor za pripremu dezerta ili da uradite neki drugi poslić po kuhinji, a svi će biti zadovoljni.
- Vreme pripreme: 15 minuta
- Vreme kuvanja: 20 minuta
- Broj obroka: 4 porcije
Način pripreme
Očišćenu i opranu papriku narežite na manje kockice, luk i beli luk iseći sitno, pa prodinstajte na zagrejanom ulju dok luk ne omekša.
Dodajte rižu, ulijte 400 ml vode, pa posolite. Umešajte i ajvar i smrznuti grašak.
Poklopite i kuvajte 15-20 minuta, zavisi koju rižu koristite. Začinite dodatno prema ukusu.
Servirati sa rendanim kačkavaljem i sitno seckanim peršunom.
Ovo jelo može biti i ukusan prilog u koliko ste obožavatelj mesa. Možete sitno seckano meso dodati sa pirinčem, ali može i kasnije u koliko dodajete gotovo.
Sastojci
Djuveč
100g graška
1 sveža žuta paprika
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1-2 kašike suncokretovog ulja
200g pirinča dugog zrna
150g Dijamant ajvara (ljuti po ukusu)
So, biber
½ kašičice majčine dušice
Za serviranje
Rendani kačkavalj
Sitno seckani peršun