Đuveč sa ajvarom

By Dijamant.Kuhinja  

September 5, 2017

Uz Dijamant-ov domaći ajvar, svaki zalogaj ovog jela je vredan, jednostavnost i brzina pripreme ostaviće vam prostor za pripremu dezerta ili da uradite neki drugi poslić po kuhinji, a svi će biti zadovoljni.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 porcije

Directions

Očišćenu i opranu papriku narežite na manje kockice, luk i beli luk iseći sitno, pa prodinstajte na zagrejanom ulju dok luk ne omekša.

Dodajte rižu, ulijte 400 ml vode, pa posolite. Umešajte i ajvar i smrznuti grašak.

Poklopite i kuvajte 15-20 minuta, zavisi koju rižu koristite. Začinite dodatno prema ukusu.

Servirati sa rendanim kačkavaljem i sitno seckanim peršunom.

Ovo jelo može biti i ukusan prilog u koliko ste obožavatelj mesa. Možete sitno seckano meso dodati sa pirinčem, ali može i kasnije u koliko dodajete gotovo.

Ingredients

Djuveč

100g graška

1 sveža žuta paprika

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1-2 kašike suncokretovog ulja

200g pirinča dugog zrna

150g Dijamant ajvara (ljuti po ukusu)

So, biber

½ kašičice majčine dušice

Za serviranje

Rendani kačkavalj

Sitno seckani peršun

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 6 Prosečno: 5]