Domaći sladoled sa makom
Autor Dijana Ademovic Poslastice
22 juna, 2018
Kremast,predivan,osvežavajući na plus Sahara...
- Vreme pripreme: 10 minuta
- Vreme kuvanja: 10 minuta
- Broj obroka: 4
Način pripreme
Spremiti kondenzovano mleko,ako već nemate gotovo.Otopiti margarinpa ga dodati u blender mleku u uprahu,ekstrakt vanile i vrelu vodu.Izmiksati i ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku u čvrst šlag,dodati kondenzovano mleko,izmiksati,pa umešati špatulom mak.Ujednačiti smesu i sipati u posudu za zamrzavanje.Kad se stegne,vaditi kašikom kugle i poslužiti.
Sastojci
Za kondenzovano mleko
200 g mleka u prahu
20 g stonog Dijavit margarina
100 g šećera u prahu
150 ml vrele vode
1 kašičica ekstrakta vanile
Za sladoled
400 ml kondenzovanog mleka
oko 100 g šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
4 kašike mlevenog maka
Ocenite članak