Domaci sladoled sa makom
Domaci sladoled sa makom

Domaći sladoled sa makom

Autor Dijana Ademovic  

22 juna, 2018

Kremast,predivan,osvežavajući na plus Sahara...

  • Vreme pripreme: 10 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Spremiti kondenzovano mleko,ako već nemate gotovo.Otopiti margarinpa ga dodati u blender mleku u uprahu,ekstrakt vanile i vrelu vodu.Izmiksati i ostaviti da se ohladi.

Ulupati slatku pavlaku u čvrst šlag,dodati kondenzovano mleko,izmiksati,pa umešati špatulom mak.Ujednačiti smesu i sipati u posudu za zamrzavanje.Kad se stegne,vaditi kašikom kugle i poslužiti.

Sastojci

Za kondenzovano mleko

200 g mleka u prahu

20 g stonog Dijavit margarina

100 g šećera u prahu

150 ml vrele vode

1 kašičica ekstrakta vanile

Za sladoled

400 ml kondenzovanog mleka

oko 100 g šećera u prahu

250 ml slatke pavlake

4 kašike mlevenog maka

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]