Domaći sladoled sa makom
June 22, 2018
Kremast,predivan,osvežavajući na plus Sahara...
- Prep: 10 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 4
Directions
Spremiti kondenzovano mleko,ako već nemate gotovo.Otopiti margarinpa ga dodati u blender mleku u uprahu,ekstrakt vanile i vrelu vodu.Izmiksati i ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku u čvrst šlag,dodati kondenzovano mleko,izmiksati,pa umešati špatulom mak.Ujednačiti smesu i sipati u posudu za zamrzavanje.Kad se stegne,vaditi kašikom kugle i poslužiti.
Ingredients
Za kondenzovano mleko
200 g mleka u prahu
20 g stonog Dijavit margarina
100 g šećera u prahu
150 ml vrele vode
1 kašičica ekstrakta vanile
Za sladoled
400 ml kondenzovanog mleka
oko 100 g šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
4 kašike mlevenog maka
Ocenite članak