Cokoladno oko
Cokoladno oko

Čokoladno oko

Autor Sandra Stojiljkovic Cvetkovic  

19 juna, 2018

Divna brza poslastica. Za grickanje u hladovini tokom vrelih letnjih dana.

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 minuta
  • Broj obroka: 8

Način pripreme

Oblande umotati u vlažne krpe kako bi omekšale i lakše se savijale.

U dublju šerpu sipati šećer, vodu, Dijamant stoni margarin i čokoladu. Zagrevati na umerenoj temperaturi dok se svi sastojci ne otope i lepo sjedine. Pritom, stalno mešati varjačom.

Nakon što smesa provri, skloniti sa vatre, pa umešati mlevenu Plazmu i mlevene orahe. Sve dobro izmešati i ostaviti da se prohladi.

Ohlađeni fil podeliti na dva dela.

Na jednu oblandu rasporediti prvi deo fila. Po dužini poređati krem bananice( na oko 3 cm od ivice), a zatim pažljivo uviti u rolat. Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom.

Rolate ostaviti u frižideru da se stegnu tokom noći, pa ih sutradan seći na kolutove i služiti.

Sastojci

Sastojci:

- 2 lista oblandi

- 100 g šećera

- 1 dl vode

- 100g Dijamant stonog margarina

- 50 g mlečne čokolade

- 200 g mlevenog Plazma keksa

- 200 g mlevenih oraha

- 7 krem bananica.

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]