Čokoladno oko
By Sandra Stojiljkovic Cvetkovic Kolači
June 19, 2018
Divna brza poslastica. Za grickanje u hladovini tokom vrelih letnjih dana.
- Prep: 30 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 8
Directions
Oblande umotati u vlažne krpe kako bi omekšale i lakše se savijale.
U dublju šerpu sipati šećer, vodu, Dijamant stoni margarin i čokoladu. Zagrevati na umerenoj temperaturi dok se svi sastojci ne otope i lepo sjedine. Pritom, stalno mešati varjačom.
Nakon što smesa provri, skloniti sa vatre, pa umešati mlevenu Plazmu i mlevene orahe. Sve dobro izmešati i ostaviti da se prohladi.
Ohlađeni fil podeliti na dva dela.
Na jednu oblandu rasporediti prvi deo fila. Po dužini poređati krem bananice( na oko 3 cm od ivice), a zatim pažljivo uviti u rolat. Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom.
Rolate ostaviti u frižideru da se stegnu tokom noći, pa ih sutradan seći na kolutove i služiti.
Ingredients
Sastojci:
- 2 lista oblandi
- 100 g šećera
- 1 dl vode
- 100g Dijamant stonog margarina
- 50 g mlečne čokolade
- 200 g mlevenog Plazma keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 7 krem bananica.