EmailTweet 0 Prikaz preko čitavog ekrana Brodet od lignji Autor Marina Ignjatovic Glavna jela 28 avgusta, 2018 Opasno ukusno. Vreme pripreme: 35 minuta Vreme kuvanja: 1 sat Broj obroka: 4 Način pripreme Na ulju propržiti sitno seckan crni luk. Dodati lignje, prethodno oprane, oceđene i iseckane na manje delove, i pržiti tri do pet minuta. Naliti vinom, paradajzom i dosuti 1 dl vode, te začiniti. Dodati sitno seckan beli luk, poklopiti kad proključa dinstati na laganoj vatri oko pola sata, povremeno promešati. Palenta :Kad proključa posoljena voda, skuvati palentu i izliti u modlu ispranu hladnom vodom. Ohlađenu palentu služiti preliveno brodetom. Sastojci 1 glavica crnog luka, 500 g očišćenih lignji, 1 dl belog vina, 1 dl paradajz soka, 3 čena belog luka, so, biber, peršunov list, maslinovo ulje Za palentu: 4 dl vode, so, 1 kašika maslinovog ulja, 100 g instant palente zatvorite prikaz preko čitavog ekrana 00:00 Ocenite članak [Ukupno: 0 Prosečno: 0]