Brodet od lignji

Autor Marina Ignjatovic  

28 avgusta, 2018

Opasno ukusno.

  • Vreme pripreme: 35 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat
  • Broj obroka: 4

Način pripreme

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk.

Dodati lignje, prethodno oprane, oceđene i iseckane na manje delove, i pržiti tri do pet minuta.

Naliti vinom, paradajzom i dosuti 1 dl vode, te začiniti.

Dodati sitno seckan beli luk, poklopiti kad proključa dinstati na laganoj vatri oko pola sata, povremeno promešati.

Palenta :Kad proključa posoljena voda, skuvati palentu i izliti u modlu ispranu hladnom vodom.

Ohlađenu palentu služiti preliveno brodetom.

Sastojci

1 glavica crnog luka,

500 g očišćenih lignji,

1 dl belog vina,

1 dl paradajz soka,

3 čena belog luka,

so,

biber,

peršunov list,

maslinovo ulje

Za palentu:

4 dl vode,

so,

1 kašika maslinovog ulja,

100 g instant palente

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]