Autor Marina Ignjatovic Glavna jela
28 avgusta, 2018
Opasno ukusno.
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk.
Dodati lignje, prethodno oprane, oceđene i iseckane na manje delove, i pržiti tri do pet minuta.
Naliti vinom, paradajzom i dosuti 1 dl vode, te začiniti.
Dodati sitno seckan beli luk, poklopiti kad proključa dinstati na laganoj vatri oko pola sata, povremeno promešati.
Palenta :Kad proključa posoljena voda, skuvati palentu i izliti u modlu ispranu hladnom vodom.
Ohlađenu palentu služiti preliveno brodetom.
1 glavica crnog luka,
500 g očišćenih lignji,
1 dl belog vina,
1 dl paradajz soka,
3 čena belog luka,
so,
biber,
peršunov list,
maslinovo ulje
Za palentu:
4 dl vode,
1 kašika maslinovog ulja,
100 g instant palente