Bela supa sa sremušem
Autor Dijamant.Kuhinja Supe i čorbe
14 marta, 2017
Bela supa sa sremušem i karamelizovanim lukom koju jednostavno morate probati! Jedan od pobedničkih recepata stare Dijamantove kuhinje!
- Vreme pripreme: 30 minuta
- Vreme kuvanja: 1 sat 30 minuta
- Broj obroka: Predjelo za celu porodicu!
Način pripreme
Svo povrće oprati, očistiti i iseći na kockice. Ugrejati u šerpici Dijamant stoni margarin, pa propržiti prvo luk, posuti ga kašičicom šećera, da se karamelizuje, a potom dodati i ostalo korenasto povrće, pržeći ga svo vreme i mešajući. Ubaciti sremuš isečen na trake, promešati, a zatim naliti toplu vodu. Smanjiti vatru i ostaviti da se kuva, dok sve namirnice ne omekšaju. Uliti neutralnu pavlaku i nastaviti sa kuvanjem još par minuta. Začiniti po ukusu. Ubaciti testo za supu i seckanog peršunovog lista. Poslužiti toplo.
Sastojci
1 crni luk
2 čena belog luka
2 veze sremuša
1 veći krompir
2 šargarepe
1 peršunov koren
1 komadić celera
1 komadić Dijamant Classic stonog margarina
po ukusu soli i bibera
150 ml neutralne pavlake
1 kašičica šećera
malo testenine za supu