sremus,supa,bela corba
sremus,supa,bela corba

Bela supa sa sremušem

Autor Dijamant.Kuhinja  

14 marta, 2017

Bela supa sa sremušem i karamelizovanim lukom koju jednostavno morate probati! Jedan od pobedničkih recepata stare Dijamantove kuhinje!

  • Vreme pripreme: 30 minuta
  • Vreme kuvanja: 1 sat 30 minuta
  • Broj obroka: Predjelo za celu porodicu!

Način pripreme

Svo povrće oprati, očistiti i iseći na kockice. Ugrejati u šerpici Dijamant stoni margarin, pa propržiti prvo luk, posuti ga kašičicom šećera, da se karamelizuje, a potom dodati i ostalo korenasto povrće, pržeći ga svo vreme i mešajući. Ubaciti sremuš isečen na trake, promešati, a zatim naliti toplu vodu. Smanjiti vatru i ostaviti da se kuva, dok sve namirnice ne omekšaju. Uliti neutralnu pavlaku i nastaviti sa kuvanjem još par minuta. Začiniti po ukusu. Ubaciti testo za supu i seckanog peršunovog lista. Poslužiti toplo.

Sastojci

1 crni luk

2 čena belog luka

2 veze sremuša

1 veći krompir

2 šargarepe

1 peršunov koren

1 komadić celera

1 komadić Dijamant Classic stonog margarina

po ukusu soli i bibera

150 ml neutralne pavlake

1 kašičica šećera

malo testenine za supu

00:00
Ocenite članak
[Ukupno: 0 Prosečno: 0]