Bela supa sa sremušem i karamelizovanim lukom koju jednostavno morate probati! Jedan od pobedničkih recepata stare Dijamantove kuhinje!
Vreme pripreme: 30 minuta
Vreme kuvanja: 1 sat 30 minuta
Broj obroka: Predjelo za celu porodicu!
Način pripreme
Svo povrće oprati, očistiti i iseći na kockice. Ugrejati u šerpici Dijamant stoni margarin, pa propržiti prvo luk, posuti ga kašičicom šećera, da se karamelizuje, a potom dodati i ostalo korenasto povrće, pržeći ga svo vreme i mešajući. Ubaciti sremuš isečen na trake, promešati, a zatim naliti toplu vodu. Smanjiti vatru i ostaviti da se kuva, dok sve namirnice ne omekšaju. Uliti neutralnu pavlaku i nastaviti sa kuvanjem još par minuta. Začiniti po ukusu. Ubaciti testo za supu i seckanog peršunovog lista. Poslužiti toplo.