Buhtle sa džemom od kajsije i sosom od vanile by Poslastičar

Priprema:

Testo:

U brašno dodati otopljeni margarin, kvasac, šećer i žumance tj. sve sastojke, osim mleka. Mleko zagrejati i dodavati tako da se dobije testo srednje čvrstine. Ostaviti testo da odmori i  remesiti ga dva puta. Na radnoj površini posutoj brašnom, razvući testo na debljinu od 3-4 mm. Iseći testo na kocke 7×7 cm i na svaku kocku staviti džem od kajsije. Testo obmotati oko kajsije i staviti u podmazan pleh, tako da deo u kome se sastavljaju dva kraja, bude okrenut ka plehu. Ređati loptice tako da se delim ično dodiruju. Ostaviti buhtle da narastu i premazati ih jajima. Peći na 180 stepeni. Služiti ih tople sa sosom od vanile.

Sos od Vanile:

Prokuvati mleko, margarin i šećer. U međuvremenu razmutiti gustin sa malo vode i dodati žumanca. U prokuvalo mleko sipati gustin i jaja i kuvati nekoliko minuta. Sos delimično ohladiti i mlakog ga servirati sa buhtlama.

Poslastičarev savet uz pomoć kojega ovo jelo ne može da ne uspe.

Prijatno 🙂

Sastojci:

Testo:

50g Dijamant margarina sa ukusom vanile
500g brašna
25g kvasca
50g šećera
1 žumance
Džem od kajsija za filovanje
Mleko po potrebi
Šećer u prahu za posipanje

Sos od vanile:

500g mleka
100g Dijamant margarina sa ukusom vanile
4 žumanca
20g gustina

Najukusnije Mekane Buhtle SAVETI by Poslastičar

Ocenite članak
[Ukupno: 61 Prosečno: 3.3]