Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Sipana pita od jabuka
Sipana pita od jabuka
Autor:
Dijana Ademovic
Dijana Ademovic
Category:
Kolači
Kolači
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke, dodati im šećer, vanilin i cimet. Ostaviti da odstoje kako bi pustile sok. Pomešati brašno, prašak za pecivo, griz i vanilin šećer. Podeliti ovu smesu na tri dela. Pleh 30x20 cm dobro podmazati margarinom, pa staviti prvu trećinu suvih sastojaka. Preko kašikom rasporediti polovinu fila od jabuka. Ne cediti sok koji su jabuke pustile, nego i njega sipati preko kore, on će povezati suve sastojke. Sad staviti drugu trećinu suve mase, preko fil od jabuka sa sokom, a preko preostalu trećinu. Dobro jutro margarin kasikom rasporediti preko korice. Pitu peći oko 40-ak minuta na 180 stepeni. Proveriti da li je pečena, pa ako je još uvek jako mekana, vratiti je na još desetak minuta u pećnicu da se uhvati lepa hrskava korica. Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
Suvi sastojci:
2 šolje (od 2 dl) brašna
2 šolje griza
1 šolja šećera
1 kesica praška za pecivo
Fil od jabuka:
1,5 kg jabuka
1 šolja šećera
1 kesica cimeta
1 kesica vanilin šećera
I još:
125 g Dobro jutro margarina
malo šećera u prahu
Očistiti i izrendati jabuke, dodati im šećer, vanilin i cimet. Ostaviti da odstoje kako bi pustile sok. Pomešati brašno, prašak za pecivo, griz i vanilin šećer. Podeliti ovu smesu na tri dela. Pleh 30x20 cm dobro podmazati margarinom, pa staviti prvu trećinu suvih sastojaka. Preko kašikom rasporediti polovinu fila od jabuka. Ne cediti sok koji su jabuke pustile, nego i njega sipati preko kore, on će povezati suve sastojke. Sad staviti drugu trećinu suve mase, preko fil od jabuka sa sokom, a preko preostalu trećinu. Dobro jutro margarin kasikom rasporediti preko korice. Pitu peći oko 40-ak minuta na 180 stepeni. Proveriti da li je pečena, pa ako je još uvek jako mekana, vratiti je na još desetak minuta u pećnicu da se uhvati lepa hrskava korica. Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
Suvi sastojci:
2 šolje (od 2 dl) brašna
2 šolje griza
1 šolja šećera
1 kesica praška za pecivo
Fil od jabuka:
1,5 kg jabuka
1 šolja šećera
1 kesica cimeta
1 kesica vanilin šećera
I još:
125 g Dobro jutro margarina
malo šećera u prahu
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke, dodati im šećer, vanilin i cimet. Ostaviti da odstoje kako bi pustile sok. Pomešati brašno, prašak za pecivo, griz i vanilin šećer. Podeliti ovu smesu na tri dela. Pleh 30x20 cm dobro podmazati margarinom, pa staviti prvu trećinu suvih sastojaka. Preko kašikom rasporediti polovinu fila od jabuka. Ne cediti sok koji su jabuke pustile, nego i njega sipati preko kore, on će povezati suve sastojke. Sad staviti drugu trećinu suve mase, preko fil od jabuka sa sokom, a preko preostalu trećinu. Dobro jutro margarin kasikom rasporediti preko korice. Pitu peći oko 40-ak minuta na 180 stepeni. Proveriti da li je pečena, pa ako je još uvek jako mekana, vratiti je na još desetak minuta u pećnicu da se uhvati lepa hrskava korica. Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
Suvi sastojci:
2 šolje (od 2 dl) brašna
2 šolje griza
1 šolja šećera
1 kesica praška za pecivo
Fil od jabuka:
1,5 kg jabuka
1 šolja šećera
1 kesica cimeta
1 kesica vanilin šećera
I još:
125 g Dobro jutro margarina
malo šećera u prahu
Očistiti i izrendati jabuke, dodati im šećer, vanilin i cimet. Ostaviti da odstoje kako bi pustile sok. Pomešati brašno, prašak za pecivo, griz i vanilin šećer. Podeliti ovu smesu na tri dela. Pleh 30x20 cm dobro podmazati margarinom, pa staviti prvu trećinu suvih sastojaka. Preko kašikom rasporediti polovinu fila od jabuka. Ne cediti sok koji su jabuke pustile, nego i njega sipati preko kore, on će povezati suve sastojke. Sad staviti drugu trećinu suve mase, preko fil od jabuka sa sokom, a preko preostalu trećinu. Dobro jutro margarin kasikom rasporediti preko korice. Pitu peći oko 40-ak minuta na 180 stepeni. Proveriti da li je pečena, pa ako je još uvek jako mekana, vratiti je na još desetak minuta u pećnicu da se uhvati lepa hrskava korica. Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu.
Sastojci:
Suvi sastojci:
2 šolje (od 2 dl) brašna
2 šolje griza
1 šolja šećera
1 kesica praška za pecivo
Fil od jabuka:
1,5 kg jabuka
1 šolja šećera
1 kesica cimeta
1 kesica vanilin šećera
I još:
125 g Dobro jutro margarina
malo šećera u prahu
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs