recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
6
Pohovano belo sa pireom od krompira i sargarepe
Autor: Dijana Ademovic
Kategorija: Glavna jela
855
Takmičenje je završilo.
6
855
Ime recepta:
Pohovano belo sa pireom od krompira i sargarepe

Autor:
Dijana Ademovic

Category:
Glavna jela

Priprema:
Meso oprati,pa začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Jaja izmutiti viljuškom,dodati pivo i onoliko brašna koliko je potrebno da se dobije smesa nešto gušća od one za palačinke. Svaki komad piletine umočiti u tu smesu, potom u prezle, a onda pržiti u zagrejanom ulju. Kad porumeni, izvaditi na papirnati ubrus da se ocedi višak masnoće. 2 Za pire skuvati krompir i šargarepu. Kad povrće omekša, još toplo, izgnječiti gnječilicom za pire. Ne mari ako ostane koji komadić... Vratiti pire na vatru,ubaciti kasiku margarina i sipati onoliko mleka koliko želite da pire bude gust, to je već stvar ukusa... Začiniti solju, biberom i muskatnim oraščetom. Na zagrejan tanjir staviti pire, preko pohovano pileće meso isečeno na šnite i posuti seckanim vlašcem...

Sastojci:
Potrebno je:
1 kg belog pilećeg mesa
3-4 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezli
1 dl piva
po ukusu suvog biljnog začina
po ukusu bibera
Za pire:
500 g krompira
3 šargarepe
po potrebi mleka
1 kasika Dobro jutro margarina
na vrh noža muskatnog oraščića
malo seckanog svežeg vlašca
po ukusu soli
po ukusu bibera
Priprema:
Meso oprati,pa začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Jaja izmutiti viljuškom,dodati pivo i onoliko brašna koliko je potrebno da se dobije smesa nešto gušća od one za palačinke. Svaki komad piletine umočiti u tu smesu, potom u prezle, a onda pržiti u zagrejanom ulju. Kad porumeni, izvaditi na papirnati ubrus da se ocedi višak masnoće. 2 Za pire skuvati krompir i šargarepu. Kad povrće omekša, još toplo, izgnječiti gnječilicom za pire. Ne mari ako ostane koji komadić... Vratiti pire na vatru,ubaciti kasiku margarina i sipati onoliko mleka koliko želite da pire bude gust, to je već stvar ukusa... Začiniti solju, biberom i muskatnim oraščetom. Na zagrejan tanjir staviti pire, preko pohovano pileće meso isečeno na šnite i posuti seckanim vlašcem...

Sastojci:
Potrebno je:
1 kg belog pilećeg mesa
3-4 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezli
1 dl piva
po ukusu suvog biljnog začina
po ukusu bibera
Za pire:
500 g krompira
3 šargarepe
po potrebi mleka
1 kasika Dobro jutro margarina
na vrh noža muskatnog oraščića
malo seckanog svežeg vlašca
po ukusu soli
po ukusu bibera