Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Pohovano belo sa pireom od krompira i sargarepe
Pohovano belo sa pireom od krompira i sargarepe
Autor:
Dijana Ademovic
Dijana Ademovic
Category:
Glavna jela
Glavna jela
Priprema:
Meso oprati,pa začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Jaja izmutiti viljuškom,dodati pivo i onoliko brašna koliko je potrebno da se dobije smesa nešto gušća od one za palačinke. Svaki komad piletine umočiti u tu smesu, potom u prezle, a onda pržiti u zagrejanom ulju. Kad porumeni, izvaditi na papirnati ubrus da se ocedi višak masnoće. 2 Za pire skuvati krompir i šargarepu. Kad povrće omekša, još toplo, izgnječiti gnječilicom za pire. Ne mari ako ostane koji komadić... Vratiti pire na vatru,ubaciti kasiku margarina i sipati onoliko mleka koliko želite da pire bude gust, to je već stvar ukusa... Začiniti solju, biberom i muskatnim oraščetom. Na zagrejan tanjir staviti pire, preko pohovano pileće meso isečeno na šnite i posuti seckanim vlašcem...
Sastojci:
Potrebno je:
1 kg belog pilećeg mesa
3-4 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezli
1 dl piva
po ukusu suvog biljnog začina
po ukusu bibera
Za pire:
500 g krompira
3 šargarepe
po potrebi mleka
1 kasika Dobro jutro margarina
na vrh noža muskatnog oraščića
malo seckanog svežeg vlašca
po ukusu soli
po ukusu bibera
Meso oprati,pa začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Jaja izmutiti viljuškom,dodati pivo i onoliko brašna koliko je potrebno da se dobije smesa nešto gušća od one za palačinke. Svaki komad piletine umočiti u tu smesu, potom u prezle, a onda pržiti u zagrejanom ulju. Kad porumeni, izvaditi na papirnati ubrus da se ocedi višak masnoće. 2 Za pire skuvati krompir i šargarepu. Kad povrće omekša, još toplo, izgnječiti gnječilicom za pire. Ne mari ako ostane koji komadić... Vratiti pire na vatru,ubaciti kasiku margarina i sipati onoliko mleka koliko želite da pire bude gust, to je već stvar ukusa... Začiniti solju, biberom i muskatnim oraščetom. Na zagrejan tanjir staviti pire, preko pohovano pileće meso isečeno na šnite i posuti seckanim vlašcem...
Sastojci:
Potrebno je:
1 kg belog pilećeg mesa
3-4 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezli
1 dl piva
po ukusu suvog biljnog začina
po ukusu bibera
Za pire:
500 g krompira
3 šargarepe
po potrebi mleka
1 kasika Dobro jutro margarina
na vrh noža muskatnog oraščića
malo seckanog svežeg vlašca
po ukusu soli
po ukusu bibera
Priprema:
Meso oprati,pa začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Jaja izmutiti viljuškom,dodati pivo i onoliko brašna koliko je potrebno da se dobije smesa nešto gušća od one za palačinke. Svaki komad piletine umočiti u tu smesu, potom u prezle, a onda pržiti u zagrejanom ulju. Kad porumeni, izvaditi na papirnati ubrus da se ocedi višak masnoće. 2 Za pire skuvati krompir i šargarepu. Kad povrće omekša, još toplo, izgnječiti gnječilicom za pire. Ne mari ako ostane koji komadić... Vratiti pire na vatru,ubaciti kasiku margarina i sipati onoliko mleka koliko želite da pire bude gust, to je već stvar ukusa... Začiniti solju, biberom i muskatnim oraščetom. Na zagrejan tanjir staviti pire, preko pohovano pileće meso isečeno na šnite i posuti seckanim vlašcem...
Sastojci:
Potrebno je:
1 kg belog pilećeg mesa
3-4 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezli
1 dl piva
po ukusu suvog biljnog začina
po ukusu bibera
Za pire:
500 g krompira
3 šargarepe
po potrebi mleka
1 kasika Dobro jutro margarina
na vrh noža muskatnog oraščića
malo seckanog svežeg vlašca
po ukusu soli
po ukusu bibera
Meso oprati,pa začiniti suvim biljnim začinom i biberom. Jaja izmutiti viljuškom,dodati pivo i onoliko brašna koliko je potrebno da se dobije smesa nešto gušća od one za palačinke. Svaki komad piletine umočiti u tu smesu, potom u prezle, a onda pržiti u zagrejanom ulju. Kad porumeni, izvaditi na papirnati ubrus da se ocedi višak masnoće. 2 Za pire skuvati krompir i šargarepu. Kad povrće omekša, još toplo, izgnječiti gnječilicom za pire. Ne mari ako ostane koji komadić... Vratiti pire na vatru,ubaciti kasiku margarina i sipati onoliko mleka koliko želite da pire bude gust, to je već stvar ukusa... Začiniti solju, biberom i muskatnim oraščetom. Na zagrejan tanjir staviti pire, preko pohovano pileće meso isečeno na šnite i posuti seckanim vlašcem...
Sastojci:
Potrebno je:
1 kg belog pilećeg mesa
3-4 jajeta
po potrebi brašna
po potrebi prezli
1 dl piva
po ukusu suvog biljnog začina
po ukusu bibera
Za pire:
500 g krompira
3 šargarepe
po potrebi mleka
1 kasika Dobro jutro margarina
na vrh noža muskatnog oraščića
malo seckanog svežeg vlašca
po ukusu soli
po ukusu bibera
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs