Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Chili con Carne
Chili con Carne
Autor:
Dijana Ademovic
Dijana Ademovic
Category:
Glavna jela
Glavna jela
Priprema:
Na nekoliko kasika Dobro jutro margarina prodinstati crni luk, da zastakli, ubaciti listiće belog luka, pa kad zamiriše, staviti meso. Pržiti da promeni boju, a onda ubaciti paradajz sečen na kockice, šećer i ostaviti da kuva, da tečnost uvri. Dodati papriku isečenu na kocke. Pržiti da omekša, ubaciti čili papričicu iseckanu na kockice. Poprašiti alevom paprikom. Još malo pržiti, a onda sipati pasulj zajedno sa tečnošću u kojoj se nalazio. Ostaviti da krčka, začiniti po ukusu. Ako je potrebno, doliti šoljicu tople vode. Kuvati do željene gustine i poslužiti toplo, uz kiselu pavlaku ili može i bez nje...
Sastojci:
Potrebno je:
300 g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk
3 čena belog luka
1-2 crvene paprike
1/2-1 čili papričica
2 konzerve crvenog pasulja
po ukusu soli
po ukusu bibera
po ukusu suvog biljnog začina
1 kašika aleve paprike
1 paradajz
1 kašičica šećera
2 kasike Dobro jutro margarina
Na nekoliko kasika Dobro jutro margarina prodinstati crni luk, da zastakli, ubaciti listiće belog luka, pa kad zamiriše, staviti meso. Pržiti da promeni boju, a onda ubaciti paradajz sečen na kockice, šećer i ostaviti da kuva, da tečnost uvri. Dodati papriku isečenu na kocke. Pržiti da omekša, ubaciti čili papričicu iseckanu na kockice. Poprašiti alevom paprikom. Još malo pržiti, a onda sipati pasulj zajedno sa tečnošću u kojoj se nalazio. Ostaviti da krčka, začiniti po ukusu. Ako je potrebno, doliti šoljicu tople vode. Kuvati do željene gustine i poslužiti toplo, uz kiselu pavlaku ili može i bez nje...
Sastojci:
Potrebno je:
300 g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk
3 čena belog luka
1-2 crvene paprike
1/2-1 čili papričica
2 konzerve crvenog pasulja
po ukusu soli
po ukusu bibera
po ukusu suvog biljnog začina
1 kašika aleve paprike
1 paradajz
1 kašičica šećera
2 kasike Dobro jutro margarina
Priprema:
Na nekoliko kasika Dobro jutro margarina prodinstati crni luk, da zastakli, ubaciti listiće belog luka, pa kad zamiriše, staviti meso. Pržiti da promeni boju, a onda ubaciti paradajz sečen na kockice, šećer i ostaviti da kuva, da tečnost uvri. Dodati papriku isečenu na kocke. Pržiti da omekša, ubaciti čili papričicu iseckanu na kockice. Poprašiti alevom paprikom. Još malo pržiti, a onda sipati pasulj zajedno sa tečnošću u kojoj se nalazio. Ostaviti da krčka, začiniti po ukusu. Ako je potrebno, doliti šoljicu tople vode. Kuvati do željene gustine i poslužiti toplo, uz kiselu pavlaku ili može i bez nje...
Sastojci:
Potrebno je:
300 g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk
3 čena belog luka
1-2 crvene paprike
1/2-1 čili papričica
2 konzerve crvenog pasulja
po ukusu soli
po ukusu bibera
po ukusu suvog biljnog začina
1 kašika aleve paprike
1 paradajz
1 kašičica šećera
2 kasike Dobro jutro margarina
Na nekoliko kasika Dobro jutro margarina prodinstati crni luk, da zastakli, ubaciti listiće belog luka, pa kad zamiriše, staviti meso. Pržiti da promeni boju, a onda ubaciti paradajz sečen na kockice, šećer i ostaviti da kuva, da tečnost uvri. Dodati papriku isečenu na kocke. Pržiti da omekša, ubaciti čili papričicu iseckanu na kockice. Poprašiti alevom paprikom. Još malo pržiti, a onda sipati pasulj zajedno sa tečnošću u kojoj se nalazio. Ostaviti da krčka, začiniti po ukusu. Ako je potrebno, doliti šoljicu tople vode. Kuvati do željene gustine i poslužiti toplo, uz kiselu pavlaku ili može i bez nje...
Sastojci:
Potrebno je:
300 g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk
3 čena belog luka
1-2 crvene paprike
1/2-1 čili papričica
2 konzerve crvenog pasulja
po ukusu soli
po ukusu bibera
po ukusu suvog biljnog začina
1 kašika aleve paprike
1 paradajz
1 kašičica šećera
2 kasike Dobro jutro margarina
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs