recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
5
Tackasti kolac
Autor: Dijana Ademovic
Kategorija: Kolači
800
Takmičenje je završilo.
5
800
Ime recepta:
Tackasti kolac

Autor:
Dijana Ademovic

Category:
Kolači

Priprema:
Spremiti silikonski kalup za cake pops i kalupa za srneća leđa. Izmiksati jaja sa šećerima, pa dodati margarin Dobro jutro i mleko, kao i brašno prosejano sa praškom za pecivo i ujednačiti smesu. Deo te smese, otprilike kutlaču-dve, odvojiti i dodati kakao. Izmiksati i sipati u kalup za cake pops, peći 15 minuta na 180 stepeni. 2 U žutu smesu dodati kokosovo brašno i kašičicu rendane limunove kore. Trećinu te smese sipati u kalup za srneća leđa, prethodno namašćen i posut brašnom. 3 Izvaditi pop keksiće i poređati polovinu, preliti drugom trećinom žute smese i... 4 ... staviti drugu polovinu pečenih pop keksića. Preliti poslednjom trećinom žute smese i peći na 175 stepeni oko 40 minuta, proveriti čačkalicom... 5 Ohladiti kolač u kalupu, pa ga pažljivo izvaditi. Za glazuru otopiti čokoladu na pari, pa umešati kiselu pavlaku. Ujednačiti smesu, pa premazati kolač. Ukrasiti ga šarenim šećernim perlama.

Sastojci:
Potrebno je:
300 g brašna
200 g šećera
4 jajeta
1 vanilin šećer
150gr Dobro jutro margarina
150 ml mleka
1 kašičica limunove korice
2 kašičice kakaa
2 kašike kokosovog brašna
1 kesica praška za pecivo
Za glazuru:
150 g čokolade
3 kašike kisele pavlake
malo šarenih perli za ukras
Priprema:
Spremiti silikonski kalup za cake pops i kalupa za srneća leđa. Izmiksati jaja sa šećerima, pa dodati margarin Dobro jutro i mleko, kao i brašno prosejano sa praškom za pecivo i ujednačiti smesu. Deo te smese, otprilike kutlaču-dve, odvojiti i dodati kakao. Izmiksati i sipati u kalup za cake pops, peći 15 minuta na 180 stepeni. 2 U žutu smesu dodati kokosovo brašno i kašičicu rendane limunove kore. Trećinu te smese sipati u kalup za srneća leđa, prethodno namašćen i posut brašnom. 3 Izvaditi pop keksiće i poređati polovinu, preliti drugom trećinom žute smese i... 4 ... staviti drugu polovinu pečenih pop keksića. Preliti poslednjom trećinom žute smese i peći na 175 stepeni oko 40 minuta, proveriti čačkalicom... 5 Ohladiti kolač u kalupu, pa ga pažljivo izvaditi. Za glazuru otopiti čokoladu na pari, pa umešati kiselu pavlaku. Ujednačiti smesu, pa premazati kolač. Ukrasiti ga šarenim šećernim perlama.

Sastojci:
Potrebno je:
300 g brašna
200 g šećera
4 jajeta
1 vanilin šećer
150gr Dobro jutro margarina
150 ml mleka
1 kašičica limunove korice
2 kašičice kakaa
2 kašike kokosovog brašna
1 kesica praška za pecivo
Za glazuru:
150 g čokolade
3 kašike kisele pavlake
malo šarenih perli za ukras