recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
5
Domaci njoki u sosu od plavog sira
Autor: Dijana Ademovic
Kategorija: Predjela
777
Takmičenje je završilo.
5
777
Ime recepta:
Domaci njoki u sosu od plavog sira

Autor:
Dijana Ademovic

Category:
Predjela

Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, prohladiti, oljuštiti, pa dok je još topao, izgnječiti. Dodati mu so i Dobro jutro margarin, pa još malo pasirati. 2 Ubaciti jaje, promešati kašikom, pa dodajući brašno, malo po malo, umesiti srednje mekano testo. Ako se i dalje lepi za prste, dodati još malo brašna, pa ga podeliti na četiri loptice, radi lakšeg rukovanja. Odložiti ih u frižider na 20tak minuta, da se malo stegne, da bi se lakše obradilo. 3 Od svake lopte formirati valjak, pa seći kockice, koje blago pritisnemo viljuškom. Kuvati njoke u blago posoljenoj vodi. Kad isplivaju na površinu, kuvati još tridesetak sekundi, pa rešetkastom kašikom ih vaditi da se ocede, dok se ne spremi sos. 4 Za sos od sira staviti u šeršicu mleko i plavi sir isečen na kockice. 5 Zagrevati mleko dok se sir ne otopi. Da bi se dobila fina, kremasta struktura, na samom kraju sipati u sos gustin razmućen u malo mleka, promešati i skloniti sa vatre. Toplim sosom preliti njoke i odmah poslužiti.

Sastojci:
Za njoke:
600 g krompira
300 g brašna
1 jaje
100 g Dobro jutro margarina
po ukusu soli
Za sos od sira:
100 g sira sa plemenitom buđi
300 ml mleka
1 ravna kašičica gustina
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, prohladiti, oljuštiti, pa dok je još topao, izgnječiti. Dodati mu so i Dobro jutro margarin, pa još malo pasirati. 2 Ubaciti jaje, promešati kašikom, pa dodajući brašno, malo po malo, umesiti srednje mekano testo. Ako se i dalje lepi za prste, dodati još malo brašna, pa ga podeliti na četiri loptice, radi lakšeg rukovanja. Odložiti ih u frižider na 20tak minuta, da se malo stegne, da bi se lakše obradilo. 3 Od svake lopte formirati valjak, pa seći kockice, koje blago pritisnemo viljuškom. Kuvati njoke u blago posoljenoj vodi. Kad isplivaju na površinu, kuvati još tridesetak sekundi, pa rešetkastom kašikom ih vaditi da se ocede, dok se ne spremi sos. 4 Za sos od sira staviti u šeršicu mleko i plavi sir isečen na kockice. 5 Zagrevati mleko dok se sir ne otopi. Da bi se dobila fina, kremasta struktura, na samom kraju sipati u sos gustin razmućen u malo mleka, promešati i skloniti sa vatre. Toplim sosom preliti njoke i odmah poslužiti.

Sastojci:
Za njoke:
600 g krompira
300 g brašna
1 jaje
100 g Dobro jutro margarina
po ukusu soli
Za sos od sira:
100 g sira sa plemenitom buđi
300 ml mleka
1 ravna kašičica gustina