recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
7
Ponocna torta
Autor: Dijana Ademovic
Kategorija: Torte
848
Takmičenje je završilo.
7
848
Ime recepta:
Ponocna torta

Autor:
Dijana Ademovic

Category:
Torte

Priprema:
Za prvu koru penasto umutiti belanca sa prstohvatom soli i šećerom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kokos i rendanu limunovu koricu. Pažljivo mešati da masa bude vazdušasta. Kalup za tortu obložiti pek papirom, pa u njega uliti smesu. Peći na 180 stepeni da kora lepo porumeni. 2 Za drugu koru penasto umutiti belanca sa prstohvatom soli i šećerom, sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo, rendanom pomorandžinom koricom i mleveni mak. Promešati varjačom da se sjedini i sipati u kalup obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni da lepo porumeni. 3 Ponoviti isti postupak i sa trećom koricom, samo sad dodati mlevene orahe. 4 Za fil umutiti žumanca sa šećerom, dodati vanilin šećer, pudinge i izmešati. U ključalom mleku zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se hladi. Margarin Dobro jutro penasto umutiti pa ga sastaviti sa ohlađenim filom. Podeliti ga na tri dela, u jedan dodati kokos, u drugi otopljenu čokoladu, a u treći mešavinu oraha i lešnika. Tortu filovati sledećim redosledom, koru od maka, filom od kokosa. 5 ...koru od kokosa, filom od čokolade... 6 ...koru od oraha, filom od oraha i lešnika. 7 Premazati celu tortu tankim slojem fila od oraha i lešnika. 8 Za glazuru zagrejati slatku pavlaku, a zatim je sipati preko izlomljene čokolade. Mešati dok se sasvim ne otopi. Prohlađenom glazurom preliti celu tortu i ostaviti da se stegne. Jestivim svetlucavim prahom premazati površinu torte, a ivice ukrasiti mlevenim orasima. Karamelizovati malo šećera, pa umakati u dobiven karamel cele lešnike, tako što ih nabodemo na čačkalicu, umočimo i izvučemo da se formiraju niti. Ostaviti ih da se prohlade. Poređati po torti lešnike, posuti čokoladne mrvice i srebrne i bakarne perlice. 9 Ohlađenu tortu seći na kriške.

Sastojci:
I kora:
4 belanceta
100 g šećera
100 g kokosovog brašna
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica rendane limunove kore
1 prstohvat soli
II kora:
4 belanceta
100 g šećera
100 g mlevenog maka
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica rendane limunove korice
1 prstohvat soli
III kora:
4 belanceta
100 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica rendane pomorandžine kore
1/2 kašičice cimeta
1 prstohvat soli
Fil:
12 žumanaca
200 g šećera
4 pudinga od vanile
2 vanilin šećera
1 l mleka
200 g Dobro jutro margarina
Ostalo:
100 g kokosa
50 g mlevenih oraha
50 g mlevenih lešnika
100 g čokolade
Glazura:
150 g čokolade
200 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje:
oko 100 g grubo mlevenih oraha
nekoliko karamelizovanih lešnika
malo braon jestivog praha
malo čokoladnih mrvica
malo srebrnih i bakarnih perlica
Priprema:
Za prvu koru penasto umutiti belanca sa prstohvatom soli i šećerom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kokos i rendanu limunovu koricu. Pažljivo mešati da masa bude vazdušasta. Kalup za tortu obložiti pek papirom, pa u njega uliti smesu. Peći na 180 stepeni da kora lepo porumeni. 2 Za drugu koru penasto umutiti belanca sa prstohvatom soli i šećerom, sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo, rendanom pomorandžinom koricom i mleveni mak. Promešati varjačom da se sjedini i sipati u kalup obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni da lepo porumeni. 3 Ponoviti isti postupak i sa trećom koricom, samo sad dodati mlevene orahe. 4 Za fil umutiti žumanca sa šećerom, dodati vanilin šećer, pudinge i izmešati. U ključalom mleku zakuvati umućena žumanca i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se hladi. Margarin Dobro jutro penasto umutiti pa ga sastaviti sa ohlađenim filom. Podeliti ga na tri dela, u jedan dodati kokos, u drugi otopljenu čokoladu, a u treći mešavinu oraha i lešnika. Tortu filovati sledećim redosledom, koru od maka, filom od kokosa. 5 ...koru od kokosa, filom od čokolade... 6 ...koru od oraha, filom od oraha i lešnika. 7 Premazati celu tortu tankim slojem fila od oraha i lešnika. 8 Za glazuru zagrejati slatku pavlaku, a zatim je sipati preko izlomljene čokolade. Mešati dok se sasvim ne otopi. Prohlađenom glazurom preliti celu tortu i ostaviti da se stegne. Jestivim svetlucavim prahom premazati površinu torte, a ivice ukrasiti mlevenim orasima. Karamelizovati malo šećera, pa umakati u dobiven karamel cele lešnike, tako što ih nabodemo na čačkalicu, umočimo i izvučemo da se formiraju niti. Ostaviti ih da se prohlade. Poređati po torti lešnike, posuti čokoladne mrvice i srebrne i bakarne perlice. 9 Ohlađenu tortu seći na kriške.

Sastojci:
I kora:
4 belanceta
100 g šećera
100 g kokosovog brašna
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica rendane limunove kore
1 prstohvat soli
II kora:
4 belanceta
100 g šećera
100 g mlevenog maka
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica rendane limunove korice
1 prstohvat soli
III kora:
4 belanceta
100 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica rendane pomorandžine kore
1/2 kašičice cimeta
1 prstohvat soli
Fil:
12 žumanaca
200 g šećera
4 pudinga od vanile
2 vanilin šećera
1 l mleka
200 g Dobro jutro margarina
Ostalo:
100 g kokosa
50 g mlevenih oraha
50 g mlevenih lešnika
100 g čokolade
Glazura:
150 g čokolade
200 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje:
oko 100 g grubo mlevenih oraha
nekoliko karamelizovanih lešnika
malo braon jestivog praha
malo čokoladnih mrvica
malo srebrnih i bakarnih perlica