Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Zimska pogaca
Zimska pogaca
Autor:
Dijana Ademovic
Dijana Ademovic
Category:
Peciva
Peciva
Priprema:
Prosejati brašno, umešati so, šećer i kvasac, pa promešati prstima. Sipati ulje, umućeno jaje i mileram, pa dolivajući toplu vodu, umesiti elastično testo. Ostaviti ga da odmara na toplom. Podeliti testo na 9 loptica. Razvući oklagijom i spajati po tri, premazujući margarinom. Treba da se dobiju tri kore. Uzeti prve tri korice i razvući jednu koru i postaviti je na pleh obložen pek papirom. Za nadev umutiti jaje sa mileramom i staviti na koru. Saviti krajeve naborati, da ne bi curio nadev. Složiti preko kolutove ćureće salame. Sad uzeti druge tri korice i rasući oklagijom koru. Iseći na devet trouglova. Svakom trouglu saviti šire krajeve prema sredini, a uži vratiti prema sredini. Malo pritisnuti štapićem da se malo razlistaju. Uraditi tako sa svih devet trouglova, da se dobiju cvetići. Od zadnje tri korice rasući treću koricu. Preći valjkom za mrežicu. Postaviti preko nadeva, da visi preko cele pogače, pa podaviti ispod pogače da se ne podigne prilikom pečenja. Složiti preko cvetiće preko mrežice, po želji. Ostaviti da odmori, premazati umućenim jajetom i posuti semenjem po želji. Peći da fino porumeni. Poslužiti toplo.
Sastojci:
Potrebno je:
600 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašičice suvog kvasca
1 šoljica maslinovog ulja
3 kašike milerama
300 ml tople vode
1 jaje
Nadev:
5-6 kašika milerama
1 jaje
100 g dimljene ćureće kobasice
I još:
malo Dobro jutro margarina za mazanje kora
1 jaje za premaz
malo semenja po želji
Prosejati brašno, umešati so, šećer i kvasac, pa promešati prstima. Sipati ulje, umućeno jaje i mileram, pa dolivajući toplu vodu, umesiti elastično testo. Ostaviti ga da odmara na toplom. Podeliti testo na 9 loptica. Razvući oklagijom i spajati po tri, premazujući margarinom. Treba da se dobiju tri kore. Uzeti prve tri korice i razvući jednu koru i postaviti je na pleh obložen pek papirom. Za nadev umutiti jaje sa mileramom i staviti na koru. Saviti krajeve naborati, da ne bi curio nadev. Složiti preko kolutove ćureće salame. Sad uzeti druge tri korice i rasući oklagijom koru. Iseći na devet trouglova. Svakom trouglu saviti šire krajeve prema sredini, a uži vratiti prema sredini. Malo pritisnuti štapićem da se malo razlistaju. Uraditi tako sa svih devet trouglova, da se dobiju cvetići. Od zadnje tri korice rasući treću koricu. Preći valjkom za mrežicu. Postaviti preko nadeva, da visi preko cele pogače, pa podaviti ispod pogače da se ne podigne prilikom pečenja. Složiti preko cvetiće preko mrežice, po želji. Ostaviti da odmori, premazati umućenim jajetom i posuti semenjem po želji. Peći da fino porumeni. Poslužiti toplo.
Sastojci:
Potrebno je:
600 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašičice suvog kvasca
1 šoljica maslinovog ulja
3 kašike milerama
300 ml tople vode
1 jaje
Nadev:
5-6 kašika milerama
1 jaje
100 g dimljene ćureće kobasice
I još:
malo Dobro jutro margarina za mazanje kora
1 jaje za premaz
malo semenja po želji
Priprema:
Prosejati brašno, umešati so, šećer i kvasac, pa promešati prstima. Sipati ulje, umućeno jaje i mileram, pa dolivajući toplu vodu, umesiti elastično testo. Ostaviti ga da odmara na toplom. Podeliti testo na 9 loptica. Razvući oklagijom i spajati po tri, premazujući margarinom. Treba da se dobiju tri kore. Uzeti prve tri korice i razvući jednu koru i postaviti je na pleh obložen pek papirom. Za nadev umutiti jaje sa mileramom i staviti na koru. Saviti krajeve naborati, da ne bi curio nadev. Složiti preko kolutove ćureće salame. Sad uzeti druge tri korice i rasući oklagijom koru. Iseći na devet trouglova. Svakom trouglu saviti šire krajeve prema sredini, a uži vratiti prema sredini. Malo pritisnuti štapićem da se malo razlistaju. Uraditi tako sa svih devet trouglova, da se dobiju cvetići. Od zadnje tri korice rasući treću koricu. Preći valjkom za mrežicu. Postaviti preko nadeva, da visi preko cele pogače, pa podaviti ispod pogače da se ne podigne prilikom pečenja. Složiti preko cvetiće preko mrežice, po želji. Ostaviti da odmori, premazati umućenim jajetom i posuti semenjem po želji. Peći da fino porumeni. Poslužiti toplo.
Sastojci:
Potrebno je:
600 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašičice suvog kvasca
1 šoljica maslinovog ulja
3 kašike milerama
300 ml tople vode
1 jaje
Nadev:
5-6 kašika milerama
1 jaje
100 g dimljene ćureće kobasice
I još:
malo Dobro jutro margarina za mazanje kora
1 jaje za premaz
malo semenja po želji
Prosejati brašno, umešati so, šećer i kvasac, pa promešati prstima. Sipati ulje, umućeno jaje i mileram, pa dolivajući toplu vodu, umesiti elastično testo. Ostaviti ga da odmara na toplom. Podeliti testo na 9 loptica. Razvući oklagijom i spajati po tri, premazujući margarinom. Treba da se dobiju tri kore. Uzeti prve tri korice i razvući jednu koru i postaviti je na pleh obložen pek papirom. Za nadev umutiti jaje sa mileramom i staviti na koru. Saviti krajeve naborati, da ne bi curio nadev. Složiti preko kolutove ćureće salame. Sad uzeti druge tri korice i rasući oklagijom koru. Iseći na devet trouglova. Svakom trouglu saviti šire krajeve prema sredini, a uži vratiti prema sredini. Malo pritisnuti štapićem da se malo razlistaju. Uraditi tako sa svih devet trouglova, da se dobiju cvetići. Od zadnje tri korice rasući treću koricu. Preći valjkom za mrežicu. Postaviti preko nadeva, da visi preko cele pogače, pa podaviti ispod pogače da se ne podigne prilikom pečenja. Složiti preko cvetiće preko mrežice, po želji. Ostaviti da odmori, premazati umućenim jajetom i posuti semenjem po želji. Peći da fino porumeni. Poslužiti toplo.
Sastojci:
Potrebno je:
600 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašičice suvog kvasca
1 šoljica maslinovog ulja
3 kašike milerama
300 ml tople vode
1 jaje
Nadev:
5-6 kašika milerama
1 jaje
100 g dimljene ćureće kobasice
I još:
malo Dobro jutro margarina za mazanje kora
1 jaje za premaz
malo semenja po želji
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs