recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
6
Matildin tunel
Autor: Dijana Ademovic
Kategorija: Kolači
795
Takmičenje je završilo.
6
795
Ime recepta:
Matildin tunel

Autor:
Dijana Ademovic

Category:
Kolači

Priprema:
Od lisnatog testa napraviti deset svitaka. Razvući testo, podeliti na trake, pa na svaku staviti višnje pomešane sa vanilin šećerom i kojom kašikom šećera, ako želite slađe višnje. Zarolati, poslagati svitke u pleh obložen pek papirom i peći da fino porumeni. Ostaviti svitke da se ohlade. Staviti mleko da se kuva sa šećerima, oduzeti malo da se rastvori prašak pudinga, pa zakuvati. Margarin Dobro jutro penasto umutiti pa sastaviti sa ohlađenim pudingom. Miksati da se dobije glatki krem. 2 Dobićemo dva rolata-tunela. Prvo složimo tri svitka, malo razmaknemo, pa premažemo kremom odozgo i sa strane, popunimo sve šupljine. Sad stavimo dva svitka na sredinu, pa opet premažemo vanilin krem preko i sa strane. Isto uradimo i sa drugim tunelom. 3 Slatku pavlaku ulupamo, pa bogato premažemo oba tunela. Ukrasiti perlicama. Rahladiti, pa seći.

Sastojci:
Potrebno je:
500 g lisnatog testa
500-600 g višanja
500 ml slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
Vanilija krema:
2 kesice pudinga od vanilije
750 ml mleka
250 g margarina Dobro jutro
200 g šećera
2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Od lisnatog testa napraviti deset svitaka. Razvući testo, podeliti na trake, pa na svaku staviti višnje pomešane sa vanilin šećerom i kojom kašikom šećera, ako želite slađe višnje. Zarolati, poslagati svitke u pleh obložen pek papirom i peći da fino porumeni. Ostaviti svitke da se ohlade. Staviti mleko da se kuva sa šećerima, oduzeti malo da se rastvori prašak pudinga, pa zakuvati. Margarin Dobro jutro penasto umutiti pa sastaviti sa ohlađenim pudingom. Miksati da se dobije glatki krem. 2 Dobićemo dva rolata-tunela. Prvo složimo tri svitka, malo razmaknemo, pa premažemo kremom odozgo i sa strane, popunimo sve šupljine. Sad stavimo dva svitka na sredinu, pa opet premažemo vanilin krem preko i sa strane. Isto uradimo i sa drugim tunelom. 3 Slatku pavlaku ulupamo, pa bogato premažemo oba tunela. Ukrasiti perlicama. Rahladiti, pa seći.

Sastojci:
Potrebno je:
500 g lisnatog testa
500-600 g višanja
500 ml slatke pavlake
1 kesica vanilin šećera
Vanilija krema:
2 kesice pudinga od vanilije
750 ml mleka
250 g margarina Dobro jutro
200 g šećera
2 kesice vanilin šećera