recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
282
Dijamant maslac puzici
Autor: Ivana Prodanovic
Kategorija: Peciva
4432
Takmičenje je završilo.
282
4432
Ime recepta:
Dijamant maslac puzici

Autor:
Ivana Prodanovic

Category:
Peciva

Priprema:
Kvasac razmutiti u mlakom mleku sa 1-om kasikom brasna i ostaviti da nadodje. U ostatak brasna dodati jaje,so i mesati varjacom,dodati omeksali margarin,mleko sa nadoslim kvascem i vodu i zamesiti testo.Po potrebi dodati brasna.Ostaviti da se odmara samo toliko dok umutite fil za premazivanje 😉 Bitno je jako da vam prostorija u kojoj radite bude topla. 2. Umutiti dijamant margarin pa dodati jaja,sir i pavlaku i so. Testo podeliti u 2 jufkice pa razviti u tanji pravougaonik i premazati filom,pa uviti. Seci na parcad debljine 2cm. i redjati u pleh oblozen pek papirom. Peci u vec zagrejanoj pecnici na 200 stepeni dok ne porumene. Po zelji mozete odgore posuti susam,origano,kim...

Sastojci:
600g brasna
1 kasikica soli
1 jaje
1 svez kvasac
200ml mleka
100ml mlake vode
80g omeksalog dijamant dobro jutro margarina sa maslacem
za premazivanje
2 jaja
200g sitnog sira
2dl kisele pavlake
125g dijamant dobro jutro margarin sa maslacem
so
jos brasna po potrebi
Priprema:
Kvasac razmutiti u mlakom mleku sa 1-om kasikom brasna i ostaviti da nadodje. U ostatak brasna dodati jaje,so i mesati varjacom,dodati omeksali margarin,mleko sa nadoslim kvascem i vodu i zamesiti testo.Po potrebi dodati brasna.Ostaviti da se odmara samo toliko dok umutite fil za premazivanje 😉 Bitno je jako da vam prostorija u kojoj radite bude topla. 2. Umutiti dijamant margarin pa dodati jaja,sir i pavlaku i so. Testo podeliti u 2 jufkice pa razviti u tanji pravougaonik i premazati filom,pa uviti. Seci na parcad debljine 2cm. i redjati u pleh oblozen pek papirom. Peci u vec zagrejanoj pecnici na 200 stepeni dok ne porumene. Po zelji mozete odgore posuti susam,origano,kim...

Sastojci:
600g brasna
1 kasikica soli
1 jaje
1 svez kvasac
200ml mleka
100ml mlake vode
80g omeksalog dijamant dobro jutro margarina sa maslacem
za premazivanje
2 jaja
200g sitnog sira
2dl kisele pavlake
125g dijamant dobro jutro margarin sa maslacem
so
jos brasna po potrebi