recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
267
Rafaelo oblanda
Autor: Dana Drobnjak
Kategorija: Kolači
12610
Takmičenje je završilo.
267
12610
Ime recepta:
Rafaelo oblanda

Autor:
Dana Drobnjak

Category:
Kolači

Priprema:
Pripremiti svetli fil za rafaelo oblandu. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati margarin i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu dobro umutiti mikserom da nema grudvica i dodati kokos, izmešati varjačom. Toplu masu staviti na list rafaelo oblande, popuniti udubljenja i poravnjati fil. Preko staviti list obične oblande i prevrnuti da gornji deo bude list rafaelo oblande. Pripremiti tamni fil. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode, kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati margarin i crnu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu, dobro umutiti mikserom da nema grudvica. Dodati mleveni keks, dobro izmešati varjačom. ( količina keksa zavisi od vrste keksa) Toplu masu staviti na na rafaelo oblandu, ispuniti udubljenja i poravnjati. Preko staviti drugi list obične oblande, rebrasti deo okrenut ka filu. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi, pa seći na štanglice.

Sastojci:
Potrebno je:

2 lista većih oblandi
1 list rafaelo oblande

Za svetli fil:

300 gr šećera
2 dcl vode
125 gr margarina
100 gr bele čokolade
200 gr mleka u prahu
150 gr kokosa

Za tamni fil:

300 gr šećera
2 dcl vode
250 gr margarina
100 gr crne čokolade
200 gr mleka u prahu
350-400 gr mlevenog keksa ( količina keksa zavisi od vrste keksa)
Priprema:
Pripremiti svetli fil za rafaelo oblandu. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode i kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati margarin i belu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu dobro umutiti mikserom da nema grudvica i dodati kokos, izmešati varjačom. Toplu masu staviti na list rafaelo oblande, popuniti udubljenja i poravnjati fil. Preko staviti list obične oblande i prevrnuti da gornji deo bude list rafaelo oblande. Pripremiti tamni fil. U posudu staviti 300 gr šećera, 2 dcl vode, kuvati od kad provri 3-4 minuta. Dodati margarin i crnu čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati mleko u prahu, dobro umutiti mikserom da nema grudvica. Dodati mleveni keks, dobro izmešati varjačom. ( količina keksa zavisi od vrste keksa) Toplu masu staviti na na rafaelo oblandu, ispuniti udubljenja i poravnjati. Preko staviti drugi list obične oblande, rebrasti deo okrenut ka filu. Opteretiti nečim teškim i ostaviti da se ohladi, pa seći na štanglice.

Sastojci:
Potrebno je:

2 lista većih oblandi
1 list rafaelo oblande

Za svetli fil:

300 gr šećera
2 dcl vode
125 gr margarina
100 gr bele čokolade
200 gr mleka u prahu
150 gr kokosa

Za tamni fil:

300 gr šećera
2 dcl vode
250 gr margarina
100 gr crne čokolade
200 gr mleka u prahu
350-400 gr mlevenog keksa ( količina keksa zavisi od vrste keksa)