recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
12
Pletenica sa pavlakom i kobasicama
Autor: Adilja Hodza
Kategorija: Peciva
1000
Takmičenje je završilo.
12
1000
Ime recepta:
Pletenica sa pavlakom i kobasicama

Autor:
Adilja Hodza

Category:
Peciva

Priprema:
Oko 400 grama brašna 125 grama margarina Dobro jutro 1,5 dcl. mlake vode kašičica šećera ½ kockice kvasca 1 kašičica soli 2 kašike kisele pavlake 100-150 grama kobasice Jaje za premazivanje i Susam i kim za posipanje

Sastojci:
U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane. Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem. Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom. Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo preažite pavlakom i urolajte. Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu. U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji. Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni. Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
Priprema:
Oko 400 grama brašna 125 grama margarina Dobro jutro 1,5 dcl. mlake vode kašičica šećera ½ kockice kvasca 1 kašičica soli 2 kašike kisele pavlake 100-150 grama kobasice Jaje za premazivanje i Susam i kim za posipanje

Sastojci:
U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane. Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem. Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom. Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo preažite pavlakom i urolajte. Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu. U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji. Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni. Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.