Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Pletenica sa pavlakom i kobasicama
Pletenica sa pavlakom i kobasicama
Autor:
Adilja Hodza
Adilja Hodza
Category:
Peciva
Peciva
Priprema:
Oko 400 grama brašna 125 grama margarina Dobro jutro 1,5 dcl. mlake vode kašičica šećera ½ kockice kvasca 1 kašičica soli 2 kašike kisele pavlake 100-150 grama kobasice Jaje za premazivanje i Susam i kim za posipanje
Sastojci:
U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane. Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem. Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom. Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo preažite pavlakom i urolajte. Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu. U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji. Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni. Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
Oko 400 grama brašna 125 grama margarina Dobro jutro 1,5 dcl. mlake vode kašičica šećera ½ kockice kvasca 1 kašičica soli 2 kašike kisele pavlake 100-150 grama kobasice Jaje za premazivanje i Susam i kim za posipanje
Sastojci:
U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane. Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem. Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom. Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo preažite pavlakom i urolajte. Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu. U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji. Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni. Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
Priprema:
Oko 400 grama brašna 125 grama margarina Dobro jutro 1,5 dcl. mlake vode kašičica šećera ½ kockice kvasca 1 kašičica soli 2 kašike kisele pavlake 100-150 grama kobasice Jaje za premazivanje i Susam i kim za posipanje
Sastojci:
U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane. Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem. Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom. Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo preažite pavlakom i urolajte. Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu. U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji. Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni. Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
Oko 400 grama brašna 125 grama margarina Dobro jutro 1,5 dcl. mlake vode kašičica šećera ½ kockice kvasca 1 kašičica soli 2 kašike kisele pavlake 100-150 grama kobasice Jaje za premazivanje i Susam i kim za posipanje
Sastojci:
U mlaku vodu dodajte kašičicu šećera i kavasac, promešajte i ostavite sa strane. Brašno prosejte i dodajte so. Dodajte omekšali margarin i na kraju smesu sa kvascem. Zamesite testo i ostavite na sobnoj temperaturi sat vremena da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i rastanjite oklagijom. Rastanjeno testo premažite kiselom pavlakom. Reckavim točkićem isecite na tri jednaka dela (trake). Svaki deo preažite pavlakom i urolajte. Urolane delove testa spojite jedan do drugog i ispletite veknu. U pletenu veknu dodajte kobasicu sečenu na kolutove. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Ostavite da odstoji. Za to vreme ukljućite rernu na 250 stepeni. Pecite veknu na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs