Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Medene pticice
Medene pticice
Autor:
Adilja Hodza
Adilja Hodza
Category:
Peciva
Peciva
Priprema:
U mlaku vodu rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe. Za to vreme u brašno dodati so, jaja, mleko i 120 grama omekšalog margarina. Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Prekrititi krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice. Od svake loptice napraviti valjke i vezati svaki valjak u čvor. Čvor je telo ptičice. Od jednog kraja oblikovati glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnuti i zaseći nožem da oblikuje rep. Suvo grožđe iseći na pola ili četvrtine, pa ih staviti kao oči ptičicama. Ptičice poređati u nauljen pleh i šeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruće ptičice premazati medom.
Sastojci:
400-500 g brašna
120 g Dobro jutro margarina
2 jajeta
1 kašičica soli
2 dl mleka
1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
1 dl vode
nekoliko zrna suvog grožđa
malo meda za premazivanje
U mlaku vodu rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe. Za to vreme u brašno dodati so, jaja, mleko i 120 grama omekšalog margarina. Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Prekrititi krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice. Od svake loptice napraviti valjke i vezati svaki valjak u čvor. Čvor je telo ptičice. Od jednog kraja oblikovati glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnuti i zaseći nožem da oblikuje rep. Suvo grožđe iseći na pola ili četvrtine, pa ih staviti kao oči ptičicama. Ptičice poređati u nauljen pleh i šeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruće ptičice premazati medom.
Sastojci:
400-500 g brašna
120 g Dobro jutro margarina
2 jajeta
1 kašičica soli
2 dl mleka
1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
1 dl vode
nekoliko zrna suvog grožđa
malo meda za premazivanje
Priprema:
U mlaku vodu rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe. Za to vreme u brašno dodati so, jaja, mleko i 120 grama omekšalog margarina. Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Prekrititi krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice. Od svake loptice napraviti valjke i vezati svaki valjak u čvor. Čvor je telo ptičice. Od jednog kraja oblikovati glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnuti i zaseći nožem da oblikuje rep. Suvo grožđe iseći na pola ili četvrtine, pa ih staviti kao oči ptičicama. Ptičice poređati u nauljen pleh i šeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruće ptičice premazati medom.
Sastojci:
400-500 g brašna
120 g Dobro jutro margarina
2 jajeta
1 kašičica soli
2 dl mleka
1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
1 dl vode
nekoliko zrna suvog grožđa
malo meda za premazivanje
U mlaku vodu rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe. Za to vreme u brašno dodati so, jaja, mleko i 120 grama omekšalog margarina. Na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Prekrititi krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice. Od svake loptice napraviti valjke i vezati svaki valjak u čvor. Čvor je telo ptičice. Od jednog kraja oblikovati glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnuti i zaseći nožem da oblikuje rep. Suvo grožđe iseći na pola ili četvrtine, pa ih staviti kao oči ptičicama. Ptičice poređati u nauljen pleh i šeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruće ptičice premazati medom.
Sastojci:
400-500 g brašna
120 g Dobro jutro margarina
2 jajeta
1 kašičica soli
2 dl mleka
1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
1 dl vode
nekoliko zrna suvog grožđa
malo meda za premazivanje
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs