Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Novogodisnja venac-pogaca
Novogodisnja venac-pogaca
Autor:
Adilja Hodza
Adilja Hodza
Category:
Peciva
Peciva
Priprema:
U prosejano brašno dodajte so, šećer, kvasac, maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na 8 jednakih delova. Rasporedite delove u tepsiji uz ivicu u krug. Premažite žumancetom i ostavite da odstoji još desetak minuta Za to vreme uključite rernu. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni (oko 25 minuta) da porumeni. Izvadite iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se malo tišti. Vodu i šećer promešajte i špinujte na vatri par minuta. Špinovani šećer malo prohladite i premažite pogaču. Na kraju pospite zrnima nara i poslužite.
Sastojci:
600 g brašna
1/2 paketića kvasca
1 kašičica soli
1 puna kašika šećera
1 dl maslinovog ulja
3 dl vode
Za premaz:
1 žumance za premazivanje
2 kašike vode
50 g šećera
1 šaka zrna nara
U prosejano brašno dodajte so, šećer, kvasac, maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na 8 jednakih delova. Rasporedite delove u tepsiji uz ivicu u krug. Premažite žumancetom i ostavite da odstoji još desetak minuta Za to vreme uključite rernu. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni (oko 25 minuta) da porumeni. Izvadite iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se malo tišti. Vodu i šećer promešajte i špinujte na vatri par minuta. Špinovani šećer malo prohladite i premažite pogaču. Na kraju pospite zrnima nara i poslužite.
Sastojci:
600 g brašna
1/2 paketića kvasca
1 kašičica soli
1 puna kašika šećera
1 dl maslinovog ulja
3 dl vode
Za premaz:
1 žumance za premazivanje
2 kašike vode
50 g šećera
1 šaka zrna nara
Priprema:
U prosejano brašno dodajte so, šećer, kvasac, maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na 8 jednakih delova. Rasporedite delove u tepsiji uz ivicu u krug. Premažite žumancetom i ostavite da odstoji još desetak minuta Za to vreme uključite rernu. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni (oko 25 minuta) da porumeni. Izvadite iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se malo tišti. Vodu i šećer promešajte i špinujte na vatri par minuta. Špinovani šećer malo prohladite i premažite pogaču. Na kraju pospite zrnima nara i poslužite.
Sastojci:
600 g brašna
1/2 paketića kvasca
1 kašičica soli
1 puna kašika šećera
1 dl maslinovog ulja
3 dl vode
Za premaz:
1 žumance za premazivanje
2 kašike vode
50 g šećera
1 šaka zrna nara
U prosejano brašno dodajte so, šećer, kvasac, maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na 8 jednakih delova. Rasporedite delove u tepsiji uz ivicu u krug. Premažite žumancetom i ostavite da odstoji još desetak minuta Za to vreme uključite rernu. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni (oko 25 minuta) da porumeni. Izvadite iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se malo tišti. Vodu i šećer promešajte i špinujte na vatri par minuta. Špinovani šećer malo prohladite i premažite pogaču. Na kraju pospite zrnima nara i poslužite.
Sastojci:
600 g brašna
1/2 paketića kvasca
1 kašičica soli
1 puna kašika šećera
1 dl maslinovog ulja
3 dl vode
Za premaz:
1 žumance za premazivanje
2 kašike vode
50 g šećera
1 šaka zrna nara
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs