Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Cigaret baklava sa čokoladom
Cigaret baklava sa čokoladom
Autor:
Dana Drobnjak
Dana Drobnjak
Category:
Kolači
Kolači
Priprema:
U posudu staviti 100 gr mlevenih oraha, 50 gr seckanih oraha, 150 gr mlevenog Plazma keksa, 300 gr rendane čokolade, 1 kašičicu cimeta i izmešati. Kod mene su bile jako tanke kore i u pakovanju od 500 gr bilo ih je 23 komada. Uzeti 1 koru, presaviti je i posuti sa 3 kašike mešavine oraha, plazme i čokolade. Uviti u rolnicu, staviti u pleh. Tako uraditi sa svim korama i smesom od čokolade. Iseći rolnice dužine 6 cm. Istopiti margarin Dobro jutro i preliti baklavu, da stane dok se rerna ne ugreje. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ostaviti da se ohladi. Skuvati sirup. U posudu staviti šećer, vodu, vanilu i kuvati od kad provri 4-5 minuta. Minut pred kraj dodati sok od limuna. Vrućim sirupom preliti pečenu ohladjenu baklavu i ostaviti da upije sirup.
Sastojci:
Potrebno je:
500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
150 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade
1 kašičica cimeta
250 gr margarina Dobro jutro
Za sirup:
800 gr šećera
6 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna
U posudu staviti 100 gr mlevenih oraha, 50 gr seckanih oraha, 150 gr mlevenog Plazma keksa, 300 gr rendane čokolade, 1 kašičicu cimeta i izmešati. Kod mene su bile jako tanke kore i u pakovanju od 500 gr bilo ih je 23 komada. Uzeti 1 koru, presaviti je i posuti sa 3 kašike mešavine oraha, plazme i čokolade. Uviti u rolnicu, staviti u pleh. Tako uraditi sa svim korama i smesom od čokolade. Iseći rolnice dužine 6 cm. Istopiti margarin Dobro jutro i preliti baklavu, da stane dok se rerna ne ugreje. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ostaviti da se ohladi. Skuvati sirup. U posudu staviti šećer, vodu, vanilu i kuvati od kad provri 4-5 minuta. Minut pred kraj dodati sok od limuna. Vrućim sirupom preliti pečenu ohladjenu baklavu i ostaviti da upije sirup.
Sastojci:
Potrebno je:
500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
150 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade
1 kašičica cimeta
250 gr margarina Dobro jutro
Za sirup:
800 gr šećera
6 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna
Priprema:
U posudu staviti 100 gr mlevenih oraha, 50 gr seckanih oraha, 150 gr mlevenog Plazma keksa, 300 gr rendane čokolade, 1 kašičicu cimeta i izmešati. Kod mene su bile jako tanke kore i u pakovanju od 500 gr bilo ih je 23 komada. Uzeti 1 koru, presaviti je i posuti sa 3 kašike mešavine oraha, plazme i čokolade. Uviti u rolnicu, staviti u pleh. Tako uraditi sa svim korama i smesom od čokolade. Iseći rolnice dužine 6 cm. Istopiti margarin Dobro jutro i preliti baklavu, da stane dok se rerna ne ugreje. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ostaviti da se ohladi. Skuvati sirup. U posudu staviti šećer, vodu, vanilu i kuvati od kad provri 4-5 minuta. Minut pred kraj dodati sok od limuna. Vrućim sirupom preliti pečenu ohladjenu baklavu i ostaviti da upije sirup.
Sastojci:
Potrebno je:
500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
150 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade
1 kašičica cimeta
250 gr margarina Dobro jutro
Za sirup:
800 gr šećera
6 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna
U posudu staviti 100 gr mlevenih oraha, 50 gr seckanih oraha, 150 gr mlevenog Plazma keksa, 300 gr rendane čokolade, 1 kašičicu cimeta i izmešati. Kod mene su bile jako tanke kore i u pakovanju od 500 gr bilo ih je 23 komada. Uzeti 1 koru, presaviti je i posuti sa 3 kašike mešavine oraha, plazme i čokolade. Uviti u rolnicu, staviti u pleh. Tako uraditi sa svim korama i smesom od čokolade. Iseći rolnice dužine 6 cm. Istopiti margarin Dobro jutro i preliti baklavu, da stane dok se rerna ne ugreje. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ostaviti da se ohladi. Skuvati sirup. U posudu staviti šećer, vodu, vanilu i kuvati od kad provri 4-5 minuta. Minut pred kraj dodati sok od limuna. Vrućim sirupom preliti pečenu ohladjenu baklavu i ostaviti da upije sirup.
Sastojci:
Potrebno je:
500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
150 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade
1 kašičica cimeta
250 gr margarina Dobro jutro
Za sirup:
800 gr šećera
6 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs