recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
1
Cigaret baklava sa čokoladom
Autor: Dana Drobnjak
Kategorija: Kolači
773
Takmičenje je završilo.
1
773
Ime recepta:
Cigaret baklava sa čokoladom

Autor:
Dana Drobnjak

Category:
Kolači

Priprema:
U posudu staviti 100 gr mlevenih oraha, 50 gr seckanih oraha, 150 gr mlevenog Plazma keksa, 300 gr rendane čokolade, 1 kašičicu cimeta i izmešati. Kod mene su bile jako tanke kore i u pakovanju od 500 gr bilo ih je 23 komada. Uzeti 1 koru, presaviti je i posuti sa 3 kašike mešavine oraha, plazme i čokolade. Uviti u rolnicu, staviti u pleh. Tako uraditi sa svim korama i smesom od čokolade. Iseći rolnice dužine 6 cm. Istopiti margarin Dobro jutro i preliti baklavu, da stane dok se rerna ne ugreje. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ostaviti da se ohladi. Skuvati sirup. U posudu staviti šećer, vodu, vanilu i kuvati od kad provri 4-5 minuta. Minut pred kraj dodati sok od limuna. Vrućim sirupom preliti pečenu ohladjenu baklavu i ostaviti da upije sirup.

Sastojci:
Potrebno je:

500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
150 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade
1 kašičica cimeta
250 gr margarina Dobro jutro

Za sirup:

800 gr šećera
6 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna
Priprema:
U posudu staviti 100 gr mlevenih oraha, 50 gr seckanih oraha, 150 gr mlevenog Plazma keksa, 300 gr rendane čokolade, 1 kašičicu cimeta i izmešati. Kod mene su bile jako tanke kore i u pakovanju od 500 gr bilo ih je 23 komada. Uzeti 1 koru, presaviti je i posuti sa 3 kašike mešavine oraha, plazme i čokolade. Uviti u rolnicu, staviti u pleh. Tako uraditi sa svim korama i smesom od čokolade. Iseći rolnice dužine 6 cm. Istopiti margarin Dobro jutro i preliti baklavu, da stane dok se rerna ne ugreje. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ostaviti da se ohladi. Skuvati sirup. U posudu staviti šećer, vodu, vanilu i kuvati od kad provri 4-5 minuta. Minut pred kraj dodati sok od limuna. Vrućim sirupom preliti pečenu ohladjenu baklavu i ostaviti da upije sirup.

Sastojci:
Potrebno je:

500 gr tankih kora za baklavu
100 gr mlevenih oraha
50 gr seckanih oraha
150 gr mlevenog Plazma keksa
300 gr čokolade
1 kašičica cimeta
250 gr margarina Dobro jutro

Za sirup:

800 gr šećera
6 dcl vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna