recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
597
Štrudla sa makom
Autor: Verica
Kategorija: Peciva
10555
Takmičenje je završilo.
597
10555
Ime recepta:
Štrudla sa makom

Autor:
Verica

Category:
Peciva

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa Dobro jutro margarinom. Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste. Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu. Kada testo naraste napraviti 3 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uviti u pletenicu. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je šećerom u prahu, ko voli.

Sastojci:
Potrebno je:

Za testo:


3 jajeta,
½ l mleka,
150g Dobro jutro margarina,
20 g svežeg kvasca i
1 kg brašna.

Za fil:


500 g mlevenog maka,
½ l mleka i
5 kašika šećera.
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa Dobro jutro margarinom. Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste. Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu. Kada testo naraste napraviti 3 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uviti u pletenicu. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je šećerom u prahu, ko voli.

Sastojci:
Potrebno je:

Za testo:


3 jajeta,
½ l mleka,
150g Dobro jutro margarina,
20 g svežeg kvasca i
1 kg brašna.

Za fil:


500 g mlevenog maka,
½ l mleka i
5 kašika šećera.