Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
P O B E D N I C I , P O B E D N I C I
Ime recepta:
Štrudla sa makom
Štrudla sa makom
Autor:
Verica
Verica
Category:
Peciva
Peciva
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa Dobro jutro margarinom. Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste. Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu. Kada testo naraste napraviti 3 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uviti u pletenicu. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je šećerom u prahu, ko voli.
Sastojci:
Potrebno je:
Za testo:
3 jajeta,
½ l mleka,
150g Dobro jutro margarina,
20 g svežeg kvasca i
1 kg brašna.
Za fil:
500 g mlevenog maka,
½ l mleka i
5 kašika šećera.
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa Dobro jutro margarinom. Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste. Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu. Kada testo naraste napraviti 3 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uviti u pletenicu. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je šećerom u prahu, ko voli.
Sastojci:
Potrebno je:
Za testo:
3 jajeta,
½ l mleka,
150g Dobro jutro margarina,
20 g svežeg kvasca i
1 kg brašna.
Za fil:
500 g mlevenog maka,
½ l mleka i
5 kašika šećera.
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa Dobro jutro margarinom. Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste. Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu. Kada testo naraste napraviti 3 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uviti u pletenicu. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je šećerom u prahu, ko voli.
Sastojci:
Potrebno je:
Za testo:
3 jajeta,
½ l mleka,
150g Dobro jutro margarina,
20 g svežeg kvasca i
1 kg brašna.
Za fil:
500 g mlevenog maka,
½ l mleka i
5 kašika šećera.
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa Dobro jutro margarinom. Kvasac razmutiti u toplom mleku, pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno, da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Ostaviti testo da naraste. Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu. Kada testo naraste napraviti 3 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uviti u pletenicu. Okruglu tepsiju obložiti pek papirom staviti štrudlu i ostaviti još pola sata da odmara. Peći na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je šećerom u prahu, ko voli.
Sastojci:
Potrebno je:
Za testo:
3 jajeta,
½ l mleka,
150g Dobro jutro margarina,
20 g svežeg kvasca i
1 kg brašna.
Za fil:
500 g mlevenog maka,
½ l mleka i
5 kašika šećera.
IZDVOJENI SADRŽAJ
DIJAMANT
TOP KATEGORIJE PROIZVODA
KONTAKT
DIJAMANT DOO ZRENJANINTemišvarski drum 14ZrenjaninSrbija23101
Phone: Tel: 0800 050 500; Tel: +381 23 551 001Email: office@dijamant.rs