recept-takmicenje-glavni-03

Nagradni konkurs #NajreceptzaDobroJutro nagradiće autore najkreativnijih recepata u kojima se koriste naši Dobro Jutro margarini, predaja recepata vrši se klikom na dugme „Upišite recept“, a traje do 16.12.
Glasanje za #NajreceptzaDobroJutro trajaće do 20.12., a pobednici će biti objavljeni 26.12. na sajtu kompanije.
Spremili smo vredne nagrade, požurite!

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

P O B E D N I C I

P O B E D N I C I , P O B E D N I C I

Prethodni receptSledeći recept
11
Lisnate pogačice
Autor: dijana1970
Kategorija: Peciva
1010
Takmičenje je završilo.
11
1010
Ime recepta:
Lisnate pogačice

Autor:
dijana1970

Category:
Peciva

Priprema:
Način pripreme Zagrejte 100 mililitara mleka, u zagrejano mleko dodajte 50 grama kvasca. Sve to izmešajte i dodajte kašičicu šećera. Ostavite da nadođe. U veću činiju stavite pola kilograma brašna, zatom dvoje jaja, dvije kašičice soli, jedno žumance, 50 grama rastopljenog margarina dobro jutro , 400 mililitara pavlake i nadošao kvasac. Sve to sjedinite i onda lagano dodajte preostalih 450 grama brašna. Umesite glatko testo, prekrijte ga krpom i ostavite da nadođe nekih 45 minuta. Pospite brašnom radnu površinu, razvijte nadošlo testo. (listanje pogačica zavisi od toga koliko ste puta savili testo savili, ja sam savijala četiri puta). Podelite 250 grama Dobro jutro margarina na četiri dela. To je odprilike po 64gr margarina jer Vam treba za premazivanje 4 puta Prvih 64 gr rastopljenog margarina dobro jutro stavite na testo i onda smotajte testo kao u pismo.Ostaviti 15 min da odmori pa postupak ponovoti još tri puta. Nakon što četvrti put testo premažemo, pospite ga brašnom, razvijte na širinu jednog prsta i onda čašom vadite krugove. Krugove ređajte u pleh obložen pek papirom. Prije pečenja premažite krugove neumućenim belancetom, pospite susamom i ćurekotom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Sjedinite preostalo testo, pustite ga da nadođe. Od preostalog testa možete napraviti četvrtaste pogačice i male trougliće.

Sastojci:
Sastojci
950 gr brašna t400 meko
100 gr brašna za posipanje testa prilikom razvijanja
50 gr svežeg kvasca
50 gr dobro jutro margarina
2 jaja
1 žumance
2 kašičice soli, kašičica šećera
400 ml kisele pavlake
100 ml mlakog mleka
250 gr dobro jutro margarina sobne temperature
1 belance (za premazivanje)
seme susama i seme ćurekota za posipanje
Priprema:
Način pripreme Zagrejte 100 mililitara mleka, u zagrejano mleko dodajte 50 grama kvasca. Sve to izmešajte i dodajte kašičicu šećera. Ostavite da nadođe. U veću činiju stavite pola kilograma brašna, zatom dvoje jaja, dvije kašičice soli, jedno žumance, 50 grama rastopljenog margarina dobro jutro , 400 mililitara pavlake i nadošao kvasac. Sve to sjedinite i onda lagano dodajte preostalih 450 grama brašna. Umesite glatko testo, prekrijte ga krpom i ostavite da nadođe nekih 45 minuta. Pospite brašnom radnu površinu, razvijte nadošlo testo. (listanje pogačica zavisi od toga koliko ste puta savili testo savili, ja sam savijala četiri puta). Podelite 250 grama Dobro jutro margarina na četiri dela. To je odprilike po 64gr margarina jer Vam treba za premazivanje 4 puta Prvih 64 gr rastopljenog margarina dobro jutro stavite na testo i onda smotajte testo kao u pismo.Ostaviti 15 min da odmori pa postupak ponovoti još tri puta. Nakon što četvrti put testo premažemo, pospite ga brašnom, razvijte na širinu jednog prsta i onda čašom vadite krugove. Krugove ređajte u pleh obložen pek papirom. Prije pečenja premažite krugove neumućenim belancetom, pospite susamom i ćurekotom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Sjedinite preostalo testo, pustite ga da nadođe. Od preostalog testa možete napraviti četvrtaste pogačice i male trougliće.

Sastojci:
Sastojci
950 gr brašna t400 meko
100 gr brašna za posipanje testa prilikom razvijanja
50 gr svežeg kvasca
50 gr dobro jutro margarina
2 jaja
1 žumance
2 kašičice soli, kašičica šećera
400 ml kisele pavlake
100 ml mlakog mleka
250 gr dobro jutro margarina sobne temperature
1 belance (za premazivanje)
seme susama i seme ćurekota za posipanje